Sport

Kolstad trøblet mot bunnlag: Snudde helt på tampen i sliteseier

Kolstad var ikke til å kjenne igjen de første 40 minuttene av kampen, men dro i land viktig seier til slutt.

I TRØBBEL: William Aar og Kolstad ble tidvis utspilt av bunnlaget Nærbø.
  • Robin Andersen

Kolstad 25–23 Nærbø

Høytflyvende Kolstad – som ligger på tredjeplass – var store favoritter på forhånd mot bunnlaget Nærbø i egen storstue. De rødkledde fikk det virkelig ikke til å stemme mot rogalendingene. Kolstad var ikke i ledelsen gjennom hele oppgjøret før det gjensto tre minutter av kampen.

Hjemmelaget beholdt roen de siste minuttene og vant knepent 25–23 mot Nærbø.

Les også

Elleve Rosenborg-spillere tjente mer enn Moldes best betalte

Forferdelig start

Trønderne ligger åtte plasser foran gjestene på tabellen, men akkurat det var vanskelig å se i starten av oppgjøret.

For det var gjestene som tok kommando i Kolstad Arena. Kolstad klarte å utligne til 3–3 og 4–4, men Nærbø svarte umiddelbart med å gå i ledelsen sekunder etterpå. Bunnlaget økte ledelsen til 6–4 etter 11 minutter spilt, i det som – mildt sagt – kan omtales som en overraskende start på kampen.

Sjansesløseri

Og Nærbø fortsatte å frustrere hjemmelaget i 1. omgang i Kolstad Arena.

Skuddene til stjerneskuddet William Aar og danske Rasmus Carlsen gikk overalt enn i nettmaskene, mens rogalendingene tok godt vare på sine sjanser. Etter 12 minutter hadde Kolstad-spillerne Håkon Følstad, Aar og Carlsen bommet på tilsammen syv skudd.

Stolpene og Nærbø-keeperen forhindret scoringer, men Kolstad fyrte også avgårde i dårlige posisjoner.

Etter over halvspilt 1. omgang lå trønderne under 6–9.

Les også

Håndball-leder kritisk til ny TV-avtale: Seerne svikter Kolstad på nett

Lå under til pause

Da bestemte Kolstad-trener Stian Gomo seg for å ta grep og tok timeout, men de rødkledde klarte ikke å slå tilbake. Hjemmefansen måtte fortsette å se Kolstad-spillere slite mot Nærbø gjennom hele omgangen. Roar Forbord satte et par straffekast til stor jubel, men Nærbø stilnet hjemmesupporterne gang på gang med nye scoringer.

Kolstad-spillerne klarte ikke å finne ut av Nærbøs forsvar. Det førte til mange kreative løsninger offensivt som ikke fungerte i det hele tatt. Rogalendingene var rett og slett overlegen i 1. omgang.

Til pause var stillingen 11–14 til Nærbø etter det som uten tvil må være sesongens svakeste omgang av Kolstad.

Slo tilbake

Kolstad lå under med fire mål etter at fem minutter av 2. omgang var spilt. Men da startet de rødkledde å jobbe seg inn i kampen igjen.

Trønderne unngikk baklengs etter meget godt forsvarsspill og et dårlig straffekast av Nærbø. Samtidig var samhandlingen bedre offensivt og hjemmelaget begynte å sette inn noen viktige scoringer i jakten på et meget sterkt comeback.

Men Nærbø klarte fremdeles å beholde ledelsen de hadde hatt gjennom hele kampen, helt til Forbord banket inn den etterlengtede utligningen til stillingen 20–20 med 10 minutter igjen.

Les også

Spillerne ga klar beskjed – RBK dropper treningsleir etter cupfinalen

Nervepirrende

Derfra og ut scoret lagene annahver gang. Med fem små minutter igjen var det helt likt i Kolstad Arena. Ronald Putans hadde muligheten til å sende Kolstad i føringen for første gang i kampen, men satte skuddet utenfor på stillingen 22–22.

Minuttet fikk Forbord muligheten fra syvmeteren, og straffeskytteren var sikker som banken og sendte Kolstad opp i ledelsen 23–22. Lars Eggen Rismark dro fram en viktig redning i angrepet etterpå, før Kolstad var sterkest på slutten og vant 25–23.

Les mer om

  1. Håndball