Intens spillerjakt til VM-starten

I går skulle Marit Breivik ha presentert sin VM-tropp. I stedet ble det en gjennomgang av alternativer til Gro Hammerseng og Katja Nyberg.

  • Arne Hole

— En stund så det ut til at vi for første gang i historien skulle kunne stille med det samme mannskapet i to mesterskap på rad, innledet Marit Brevik da hun i går offentliggjorde navnet på 14 VM-klare spillere. Det ble ikke slik.Etter at først kaptein Gro Hammerseng tok korsbåndet, kom forfallet fra en skulderskadet Katja Nyberg mandag ettermiddag. Dermed er Norges to beste håndballspillere ute av VM.- Det er for tidlig å si om vi kan opprettholde målsettingen om medalje. Det vil vi få svar på i tiden som kommer, sier Breivik, som er glad for at det gjenstår to turneringer før VM.

Syv i bildet.

Brevik var innom syv navn som kan være aktuelle for de to siste flybillettene til St. Petersburg neste måned.* Anette Hovind Johansen. Rakk 44 landskamper før hun ble skadet og aldri greide å spille seg inn igjen. Har hatt en god sesong i Danmark, er bra i forsvar og samarbeider godt med linjespiller. Får prøve seg i Danmark neste uke.* Gøril Snorroeggen. Stortalent som sliter med en skulderskade. Breivik har ikke lyst til å gi henne for stor belastning.* Birgitte Sættem. Var selvskreven på laget før hun røk ut med skulderskade. Har fortsatt ikke noe skudd, men er et råskinn i forsvar.* Inger Sofie Heieraas. Larvik-skytter som har levd litt i skyggen av andre stjerner i Vestfold. Ingen stor forsvarsspiller.* Tonje Nøstvold. Kjempet med Linn Jørum Sulland om den siste plassen på laget. Kjevhendt og lovende.* Kari-Anne Henriksen. Strålende angrepsspiller som briljerer i Ikast, men svak i kontradekking og forsvar.* Vigdis Hårsaker. Så vidt i gang etter skulderskade. Får hun nok kamptrening før VM?

Svekket på kontra.

Fjorårets Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad har ikke så lyst til å ta ut de to siste spillerne for Breivik.- Det spørs jo hva hun vil ha, men en skadefri Snorroeggen ville vært selvskreven.- Har vi fortsatt medaljemuligheter?- Sjansene er mindre. Både Gro og Katja var gode i forsvar og hadde ekstreme ferdigheter på kontra, men i etablert angrep trenger ikke Norge å bli så mye dårligere. I forsvar og kontra må andre stå frem, sier Drammens-treneren.Frode Scheie i Bækkelaget har som vanlig svært klare meninger.- Min favoritt er Tonje Larsen. Jeg vet hun ikke tåler så mye belastning, men det er mange kamper hun ikke trenger å spille. Ellers er Snorogeggen et klart valg hvis hun ikke er skadet. Er disse to uaktuelle, ville jeg tatt med Kari-Anne Henriksen som ren angriper og Birgitte Sættem som ren forsvarer, sier Scheie, som ikke avskriver Norge som medaljekandidat.

Hilmo gråt.

— Jeg gråt både på vegne av Katja og laget da jeg fikk beskjeden, sier lagkaptein Elisabeth Hilmo.- Hvis betegnelsen uerstattelig kunne brukes om noen, så var det de to. Men vi får trøste oss med at de som er igjen også er rågode håndballspillere.- Må dere nå legge opp til et annerledes spill?- Nei. Det er fortsatt godt målvakt- og forsvarsspill som er grunnlaget for oss.- Medaljesjansene?- Vi får se etter World Cup i Danmark og Møbelringen Cup her hjemme hva som er realistisk, sier Hilmo.- Selv om Gro og Katja er borte, kommer vi aldri til å gå på banen og tro at vi taper. Kanskje flere vil føle ansvar og stå frem? sier Karoline Dyhre Breivang.Det er von i friske skuldre og korsbånd.

Marit Breivik har fått noe å tenke på til håndball-VM i Russland om en måned.