Sport

Cecilia Brækhus skal fortsatt dopingtestes på trening

Sauerland holder fast på denne ordningen også etter å ha byttet TV-partner.

Cecilia Brækhus og de andre bokserne i Sauerland skal fortsatt testes på trening.

Avtalen med ARD går ut ved årsskiftet, men Sauerland har sikret seg en ny avtale med TV-selskapet Sat1. I avtalen med ARD var dopingkontroller en del av avtalen. Slik er det ikke i den nye avtalen, men Sauerland velger likevel å fortsette med egne kontroller på trening.

— Det koster oss cirka 100.000 euro (820.000 kroner) å kontrollere bokserne våre i treningssammenheng. Det er mye penger, men hensynet til boksernes helse og rettferdige behandling tilsier at vi fortsetter med denne ordningen, sier promotor Kalle Sauerland i en kommentar.

Foreningen for profesjonelle boksere skriver at det ikke er noe pålegg i den profesjonelle bokseverdenen å holde dopingkontroller i annet enn mesterskapskamper. Det er bare unntaksvis at boksere blir testet i forbindelse med trening. Derfor er den ordningen Sauerland-stallen har helt unik i bokseverdenen.

Det har vært tilløp til krangel mellom, Vladimir Klitsjko og Kubrat Pulev i etterkant av VM-kampen mellom dem, der Pulev ble testet på trening som Sauerland-bokser.

— Jeg ble testet, men han slapp unna. Det er ikke rettferdig, sa bulgareren Pulev etter kampen som han tapte på knockout. (©NTB)

Les mer om

  1. Boksing
  2. Cecilia Brækhus