Tidligere landslagsspiller legger opp

Etter 11 sesonger på toppnivå velger Kristin Nørstebø (29) å gi seg. Hun har spilt for Stabæk, Glassverket, Vipers og Tertnes – i tillegg til landslaget.

Kristin Nørstebø står med seks landskamper.

– Tanken på å legge opp har jeg gått med en stund, det er ikke et valg jeg har tatt over natten, sier Kristin Nørstebø til Topphåndball.no.

Hun har seks kamper for det norske landslaget. I tillegg har hun gjennom et langt håndballiv vært innom klubber som Stabæk, Glassverket, Vipers og Tertnes.

– Det er flere faktorer som har spilt inn. Først og fremst ser jeg frem til å ha en hverdag med helger fri til å gjøre andre ting. Jeg satser på en sivil karriere og har en jobb hvor jeg føler jeg kan utvikle meg og som jeg har lyst til å bruke mer tid på, forteller hun.

Nørstebø er utdannet sivilingeniør, og har siden 2018 kombinert jobb i Bergen med toppidrettslivet i Tertnes Håndball.

Kristin Nørstebø har blant annet spilt for Vipers.

Skadeplaget

Nørstebø har også slitt med flere skader i løpet av karrieren. Allerede i 2016, under den siste sesongen i Glassverket, kjente hun at en skade i skulderen hemmet henne.

– Jeg har hatt store problemer med å skyte ordentlig, så det har nok hemmet utviklingen. Jeg har rett og slett ikke hatt mulighet i form av kraft og presisjon og i tillegg har skulderen vært vond, sier hun.

Hun har også flere kamper for det norske landslaget i strandhåndball. I 2012 var hun med å ta VM-bronse i Muskat i Oman.