Norsk jubel da Lindvik vant og Tande ble nummer tre: – Blir litt emosjonell

Marius Lindvik (21) var igjen sterkest da han vant sitt andre strake renn i Hoppuka, mens Daniel-André Tande (25) sørget for to norske på pallen.

Marius Lindvik gratuleres av Robert Johansson (til høyre) og Daniel-André Tande (bak) etter nok en seier i Hoppuka.

INNSBRUCK/BERGEN: Den nye norske hoppstjernen fortsatte lørdag storhoppingen han har vist i 2020, og ledet det tredje rennet i Hoppuka før finaleomgangen.

Fra toppen av tårnet fikk han se at fjorårsvinner Ryoyu Kobayashi, som ledet Hoppuka før rennet, levere svakt i begge omgangene. Veldig sterkt leverte heller ikke Karl Geiger, nummer to i sammendraget før lørdagens renn.

Kun Dawid Kubacki, nummer tre før rennet, leverte en ordentlig trussel. Polakken hoppet bra i første og fulgte opp i finaleomgangen. Dermed måtte Marius Lindvik igjen dra frem et godt hopp for å sikre seieren.

Han greide ikke å komme seg like langt som i første, men nordmannen gjorde akkurat nok til igjen å vinne da han landet på 120,5 meter under tunge forhold.

Han vant 1,3 poeng foran polakken, og vant sitt andre strake renn i Hoppuka.

– Jeg prøvde bare å holde fokus og gjøre tingene. Jeg føler jeg klarte det. Det kjentes ut som det var tunge forhold, men jeg klarte akkurat å lure meg over den grønne linjen, sier Lindvik til TV 2.

Daniel-André Tande var lengst i finaleomgangen, og hoppet seg opp fra 12.- til 3.-plass i Innsbruck.

Tande best i andre

Lindvik hoppet samtidig opp til annenplass sammenlagt, kun 9,1 poeng bak Kubacki. Kobayashi er nå 3,6 poeng bak nordmannen, mens Geiger er 4,2 poeng bak. Hoppuka avgjøres mandag med siste renn i Bischofshofen.

Lagkamerat Robert Johansson er optimistisk når han blir spurt om hva han tror om Lindviks sjanser til å vinne Hoppuka sammenlagt.

– Det har han vist ganske tydelig de to siste konkurransene med å vinne rennene og vinne kvaliken, sier han til de norske journalistene i Østerrike.

Det er også Daniel-André Tande.

– Han er i bra form. Han er i bedre form en Kubacki, så det blir bra i «Bischen», sier han til TV 2.

Tande selv bidro til en strålende norsk dag, da han leverte et kanonhopp i finaleomgangen. Med 131 meter var han lengst i omgangen, og hoppet seg opp fra 12.- til 3.-plass.

– Annethoppet føler jeg at jeg virkelig gjør et klassehopp. Jeg hadde ingen tro på at jeg skulle hoppe meg opp til en tredjeplass. Det betyr veldig mye. Det betyr at jeg er på riktig spor, sier Tande, som har slitt så langt i Hoppuka.

Landslagssjef Andreas Stöckl innrømmer til TV 2 at han fikk en tåre i øyekroken da han så Tande og Lindvik stå sammen på pallen.

– Man blir litt emosjonell når man opplever noe sånt, sier han.

Johann André Forfang ble nummer syv og Johansson nummer 17.

Flere bommet – Lindvik traff

Den første omgangen startet godt for de norske, da Forfang svevet til 131 meter og dermed lett vant sin duell. Deretter fulgte Tande (126 meter) og Johansson (127 meter) også opp med duellseirer.

Forfangs ledet lenge, helt til Kubacki klinket til med 133 meter. Etter at han hadde hoppet ble forholdene brått verre for de neste. Det merket både Kobayashi og tyske Karl Geiger, som begge hoppet seg ut av seierskampen i rennet.

Forholdene ble litt bedre før Lindvik, sistemann i omgangen, satte utfor. Det utnyttet 21-åringen, som raskt fant flyvestillingen og fløt ned til 133 meter. Det førte ham rett inn i ledelsen, 1,3 poeng foran Kubacki.

– Det er knockout på konkurrentene. Et vanvittig rått skihopp, sa TV 2s ekspertkommentator Andreas Stjernen.

Dermed ledet Lindvik før finaleomgangen. Bak fulgte Kubacki, mens Forfang var nummer tre.

For Robin Pedersen (115 meter) og Sondre Ringen (117 meter) ble det med ett hopp i den østerrikske bakken.