Sport

Finsk seier gjør at Norge må ta poeng mot Canada

Finland var ille ute mot Sveits, men vant 3-2 etter forlengning. Dermed må Norge ta poeng mot Canada mandag for å holde liv i kvartfinalehåpet.

Finnene jublet for seier mot Sveits.

Tsjekkisk 5-2-seier mot Frankrike tidligere mandag var akkurat som de norske håpet, og det så lenge ut til å gå Norges vi også i kveldskampen i Paris.

Sveits åpnet sterkt og ledet 2-0 vel halvveis i første periode etter scoringer av Fabrice Herzog og Joël Genazzi. Tross 13-4 i skudd for sveitserne kom Finland seg inn i kampen igjen med Juuso Hietanens overtallsmål i siste minutt av første periode.

Etter en målløs midtperiode utlignet Mikko Rantanen i et nytt finsk overtallsspill i tredje periode.

Les også

Dramatiske sluttsekunder: – Norge sjokkerer igjen!

Dette målet av Valtteri Filppula (til v.) gjør det svært vanskelig for Norge å gå til kvartfinale i ishockey-VM. Finland slo Sveits og tvang Norge til å ta poeng mot Canada for å holde liv i håpet.

Brå død

Mot slutten av perioden trykket Sveits voldsomt på for et seiersmål, særlig under en finsk utvisning, men kampen gikk til forlengning.

Hadde Sveits avgjort den til sin fordel, ville Norge hatt god sjanse til å nå kvartfinalen selv med et forventet tap mot Canada.

Da Valtteri Filppula slo inn 3-2 etter 2.24 minutters spill i sudden death, lignet det brå død for Norges kvartfinaledrøm.

Canada, Tsjekkia og Sveits er allerede kvartfinaleklare. Blir det ikke minst ett norsk poeng mot canadierne mandag, er også Finland klar for kvartfinale før avslutningskampene tirsdag.

Tirsdag spiller Norge mot Hviterussland og Finland mot Canada. Med finsk tap søndag ville norsk seier og finsk tap i siste runde gitt avansement for Petter Thoresens lag.

Tre klare

I den andre gruppen er USA, Russland og Sverige kvartfinaleklare. Svenskene slo Danmark 4-2 søndag og gjorde slutt på danskenes mulighet til å gå videre.

Den siste plassen står mellom Latvia og Tyskland.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Ishockey-VM
  3. Herrelandslaget Ishockey