Sport

60 minutter på 60 sekunder: Oilers-nedturen fortsetter – tapte for Vålerenga

Oilers fikk bank av Vålerenga, men lyspunktet var 18 år gamle Jakob Opsahl.

Vålerenga og Tobias Lindström ble for sterke for Oilers i lørdagens batalje i Oslo. Hjemmelaget vant 2–1.
  • Kjetil Flygind

OSLO: Vålerenga slo Stavanger Oilers 2–1 i Furuset Forum.

Oilers prøvde så godt de kunne og jaget utligning helt på tampen. Men det endte med nok et tap for Pål Gulbrandsen & co.

Oilers kom til Oslo med fem forfall: Førstemålvakt Henrik Holm spilte ikke, det gjorde heller ikke Daniel Bøen Rokseth (karantene), Dennis Sveum (langtidsskadet), Eirik Børresen og Jonas Djupvik Løvlie.

18-åring i mål

Jakob Opsahl, som sto i Henrik Holms fravær, klarte seg greit i 1. periode. Vålerenga virket opptatt av å legge Oilers-målvakten under press fra start. I innledningen «kastet» de puckene på mål. Men Opsahl tok det som kom. Var litt heldig ved at par anledninger, men kom greit fra åpningsperioden.

Perioden ble ikke noe fyrverkeri. Begge lag lå bra i midtsonen og hadde brukbar kontroll defensivt. Men et ørlite overtak til Vålerenga som også skapte de største mulighetene. Uten at det var de helt åpenbare målsjansene.

Ble straffet

2. periode ble en dyster affære sett med Oilers-briller. Ingen rytme i spillet, dårlig timing, og for upresise pasninger.

Vålerenga tok ledelsen tidlig i perioden da Filip Gunnarsson var på plass og fikk slått inn en retur etter et stolpeskudd. Opsahl rakk ikke å forflytte seg raskt nok, og pucken lå og badet inne i målgården før hjemmelaget fikk den i mål.

Mens Mats Larsen Mostue satt utvist kom nummer to. Rasmus Ahlholm sendte i vei et håndleddsskudd i overtall som snek seg i kassen bak Opsahl.

Oilers hadde ikke så mye å komme med, men klarte å legge litt press på hjemmelaget mot slutten av perioden.

– Kjøpe, kjøp, kjøpe, tape, tape, tape, sang Klanen.

Redusering og ny spenning

3. periode ble på mange måter en transportetappe. Så det ut som, i hvert fall. Oilers klarte å legge litt press på VIF i åpningen, men så tikket minuttene raskt. Spillet bølget frem og tilbake, men de helt store sjansene uteble.

Vålerenga følte vel at Oilers hadde et såpass initiativ i perioden at de valgte å ta timeout med syv minutter igjen å spille.

Og det var i så fall en riktig vurdering av VIF. For Oilers hadde grepet, klarte å stresse Vålerenga. Og da kom også reduseringen. Magnus Hoff fikk pirket pucken over streken og ny spenning i kampen.

Oilers-trener Pål Gulbrandsen oppsummerer kampen slik:

– De to første periodene var «flate». Spesielt 2. periode. I 3. periode ble vi litt mer desperate og da så det bedre ut synes jeg. Men vi må spille bedre over 60 minutter. I pansingskvalitet og i timing. Det så ut som banen var liten til tider. Vi kom inn i en fase hvor vi rett og slett ikke fant hverandre i det hele tatt. Da er vi for lette å spille mot, sier Gulbrandsen.

– Vi må skjønne at vi må være desperate i 60 minutter. Vi hadde Storhamar på tirsdag, da var vi på jobb alle sammen. Vi spilte med masse energi og jobbet hardtr. Mot Kongsvinger så det til tider ut som folk trodde det skulle gå av seg selv. Og i dag manglet vi en desperasjon og vilje til å være samlet i 60 minutter for å greie å ta 60 minutter. Og så misset vi de målsjansene vi hadde, fortsetter han.

– Det ble en kjip avslutning på uken, sier Oilers-treneren.

Les mer om

  1. Eliteserien (hockey)
  2. Ishockey
  3. Stavanger Oilers