Knuffing hindret Hynne fra å klare VM-kravet: - Det er litt bittert

Likevel la Hedda Hynne seg med en god følelse etter sesongbeste på 800-meter.

Hedda Hynne var nær ved å klare VM-kravet på Bislett.

- Det er litt bittert når man akkurat ender på feil side, men jeg fikk mange gode svar etter et godt løp. Jeg er på vei nå, sier Hynne til Adresseavisen.

Hun klokket inn på 2:01.05 på 800-meteren i Diamond League på Bislett, noe som var småbitre fem hundredeler fra VM-kravet.

- Det er jo så marginalt, så det var litt uflaks. De første 200 meterne gikk veldig hurtig, så vi endte opp med å måtte jobbe for posisjonen. Da ble det litt knuffing som kostet litt, og det skulle jeg vært foruten. Bare der gikk det nok for mye tid, slår hun fast.

Motiveres av andre norske

Hynne var uansett fornøyd med løpet og kunne konstatere gode resultater også fra andre nordmenn. Gjennom speakeranlegget på Bislett fulgte Strindheim-løperen Karsten Warholms første Diamond League-triumf på 400 meter hekk, mens Isabelle Pedersen snuste på norsk rekord i 100 meter hekk. Jakob Ingebrigtsen forbedret også sin verdensrekord for 16-åringer med sin tid på 3.56,29.

- Det er veldig motiverende og gøy. Vi gjør det bra og det er skikkelig gøy å være der og se de andre gjøre det bra. Det gir motivasjon og man får lyst til å gå utpå og gjøre det like bra selv, sier Hynne.

Skal løpe lag-EM

- Dette var det første ordentlig gode løpet mitt i år, der jeg føler at ting stemmer bra på. Jeg tar med meg det, så er jeg ganske sikker på at det bare blir bedre og bedre fremover, sier hun.

I helgen skal hun konkurrere i Nederland, før hun neste helg er tatt ut til lag-EM (Team Championship), som tar plass i finske Vaasa. I tillegg til Hynnes gode prestasjon på 800-meter, smatt det også inn en ny trøndersk rekord på Bislett torsdag kveld.

Rekordaften

For knapt to uker siden satte Mari Gilde Brubak ny trøndersk rekord på 100-meter med tiden 11.84, noe hun forbedret med en hundredel under det nasjonale heatet.

- En hundredel, det er viktig det! Jeg syns det gikk veldig bra, det var som forventet. Jeg følte jeg fikk gjort det beste ut av det. Litt kjedelig at det ble vindstilt, men sånn er det, sier Gilde Brubak.