Sport

Rekordjevnt!

I dag avsluttes Tour de France. I går ble rittet avgjort. Og i morgen ruller dopingdebatten videre.

Cadel Evans har ingen planer om å frata Alberto Contador den gule trøyen i dag, siden det er den siste etappen.
 • Stein Erik Kirkebøen

Følg den siste etappen direkte her!— Jeg har gjort det jeg kunne, sa australske Cadel Evans etter å ha tatt inn 1.27 på ledende Alberto Contador på tempoetappen i går. Det gjensto 23 sekunder. Dem tar han ikke i dag. - Det er usportslig å ta den gule trøyen på siste etappe, mente Kurt Asle Arvesen før gårsdagens tempoetappe. Evans mente det samme etterpå. Er du enig i den uskrevne regelen om at ingen skal angripe sammenlagtlederen på siste etappe? Si din mening i kommentarfeltet! Evans visste også hvor han tapte den gule ledertrøya: - Jeg tapte 55 sekunder i bakkene ned fra Col de Peyresourde, sukket han.

Jevnest.

Årets Tour de France er historiens jevneste. Etter at de har syklet 3420 kilometer på 87 timer, skiller det 23 sekunder mellom leder Alberto Contador, og toer Evans. Mellom de to første var det enda tettere i 1989, men i år følger Levi Leipheimer hakk i hæl. Etter tempoetappen hvor han kjørte de 55,5 kilometerne med en gjennomsnittsfart på 53,1 km/t og vant med nesten ett minutt, ligger han bare 31 sekunder bak Contador. Så tett har det aldri vært mellom de tre første. - Evans er en bedre spurter enn meg, søndag vil jeg slappe av og ikke prøve å ta annenplassen, sa han til TV2. De to Discovery-rytterne som blir én og tre, ble motivert av at Tour de France-kongen Lance Armstrong dukket opp og satt i følgebilen til Contador. Men han ville ikke si et pip om dopingrøret som har preget årets ritt.- Jeg er her for å støtte laget, sa han.

Kun for spurterne.

I dag paraderer de beste sammenlagtrytterne inn til Paris. På Champs-Élysées skal Thor Hushovd og de andre kanonene kjempe om heder og ære. Og så kan dopingspekulasjonene tråkkes i gang igjen. Den 24 år gamle spanske vinneren, Alberto Contador, er et omstridt navn som har vært trukket inn i skandalene rundt den spanske dopinglegen Eufemiano Fuentes. I fjor var han og laget hans så omstridt at han ikke fikk være med i Tour'en. Etter at ProTour-lagene ble enige om ikke å benytte ryttere som var koblet til Fuentes, hentet Discovery Cannel inn Contador, som ble frikjent i saken. Men så fant Süddeutsche Zeitung plutselig et Fuentes-dokument hvor initialene A.C. forekommer. Personen bak skulle ha samme dose som J.J. - som Jörg Jaksche har innrømmet at er ham. Navnet skal først ha blitt fjernet mot at rytteren vitnet. A.C. skal stå for Alberto Contador.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  MDGs nye sjef ofrer ikke det tredje kjønn og rusreform for å vinne flere miljøvelgere

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5