Sport

Casper Ruud droppet ut av videregående: – Håper tennisen går så bra at jeg ikke trenger skolen mer

Han skulle egentlig vært russ nå. Men suksessen satte en stopper for det.

Det siste året har vært beginhetsrikt for Casper Ruud, med turneringer over hele verden. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

  • Sindre Trygsland

I løpet av det siste året har det norske tennistalentet bykset oppover verdensrankingen og gjort seg bemerket i flere storturneringer. Nå er han i Alicante i Spania og lader opp til en turnering i Tyskland.

Om cirka to uker venter et av sesongens store høydepunkt: French Open. Der må han gjennom tre kvalifiseringsrunder for å nå hovedturneringen.

I disse dager feirer hans jevnaldrende russetiden. Casper Ruud hadde også planlagt å fullføre videregående skole på Wang, men med suksessen på tennisbanen ble det for mye å håndtere, og 18-åringen har valgt å sette utdannelsen på vent.

Les også

Team Nadal var nysgjerrig på Casper Ruud. En middag – og nå er de treningskamerater.

Ble mye å holde styr på

– Det ble vanskelig å fullføre det siste året på videregående. Jeg har lagt det litt på hyllen. Forhåpentligvis går tennisen så bra at man ikke trenger skole noe mer, forteller tennistalentet til Aftenposten.

18-åringens definitive gjennombrudd på internasjonalt nivå kom i Sevilla i september. Da vant han en ATP Challenger-turnering etter seier over Taro Daniel i finalen.

– Det var planen å fullføre skolen, men etter jeg vant den turneringen, så ble det så mye mer å holde styr på. Så det ble vanskelig, sier unggutten.

Ruud tror ikke han ville hatt problemer med å komme gjennom studiene samtidig som han satser tennis, men mistenker at det ville gått utover karakterene.

– Jeg tenkte at jeg heller kan ta det igjen senere og få bedre snitt, sier han.

Les også

Amerikansk tennishelt ble så imponert over Casper Ruud at han straks ga ham kallenavn

– Føler meg eldre enn 18 år

Mens de tidligere klassekameratene er fullt i gang med russetid, og snart skal ta avsluttende eksamener, har Ruud brukt den siste tiden på å spille storturneringer i blant annet Monte Carlo, Barcelona og Madrid.

Casper Ruud, her fra en ATP-turnering i Monte Carlo nylig. Foto: ERIC GAILLARD / X00102

– Det er kanskje rart, men jeg har følt at jeg kanskje har vokst opp litt fortere. Selv om jeg er 18 år, så føler jeg meg litt eldre av og til, forteller 18-åringen.

– Det er klart man begynner å savne Norge og sånn når det blir noen uker på rad med reising. Jeg holder kontakten daglig med kompiser, men man merker at man savner det å være rundt folk, ha det gøy og gjøre ting.

Les mer om

  1. Casper Ruud
  2. Tennis