Sport

Bardal på sølvplass etter to VM-omganger

Kjemper helt i toppen etter to av fire omganger i skiflygings-VM.

FORNØYD: Anders Bardal er på andreplass i skiflygings-VM.

Severin Freund leder etter fredagens hopp i tsjekkiske Harrachov

Det skiller 11,1 poeng mellom Freund og Bardal før mesterskapet avgjøres lørdag. I annen omgang skjøv duoen Peter Prevc ned til tredjeplassen.

Sloveneren hadde en knepen ledelse etter første omgang, men han lyktes ikke like godt med annethoppet sitt. Prevc er henholdsvis 15,4 og 4,3 poeng bak Freund og Bardal.

— Det ser lovende ut etter to omganger. Det er jevnt i toppen og mange henger fortsatt med i medaljekampen. Gullet blir vanskelig, siden Freund er sterk og solid hele tiden. Men klarer Bardal å hoppe like godt i morgen (lørdag), blir det fort medalje, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Les også

Seerstorm etter at NRK avbrøt hoppsending

Kortere i andre omgang

Vanskeligere forhold gjorde at ingen klarte å hoppe 200 meter eller mer i annen omgang. Bardal og Freund gjorde det lengste hoppet fredag med 203,5 meter i første omgang. Trønderen fulgte deretter opp med et svev på 188 meter.

Anders Fannemel er nummer sju. Han klatret fire plasser i annen omgang. Hornindal-hopperen landet på henholdsvis 182 og 187 meter.

— Fannemel hoppet ålreit, men slet med timingen. Hadde den vært på plass i dag, kunne han vært enda høyere på resultatlista, sa Stöckl.

- Ikke lett for Romøren

Bjørn Einar Romøren ble i siste liten hentet inn i det norske VM-laget. 32-åringen ligger på 18.-plass etter fredagens hopp på 179,5 og 171,5 meter.

— Romøren gjorde to ålreite hopp. Han var ikke på samme nivå som i går (i torsdagens kvalifisering), men det kan vi heller ikke forvente. Det er ikke lett å levere når det gjelder uten verdenscuprenn i kroppen, mente Stöckl.

Rune Velta er nummer 26 etter svev på 174 og 168 meter.

(©NTB)

Les mer om

  1. Hopp
  2. Anders Bardal