Sport

Bardal viste form med 3.-plass

Anders Bardal hoppet seg opp på seierspallen i verdenscuprennet i finske Kuopio.

Anders Bardal.

Nordmannen var fornøyd med å nærme seg verdenscupleder Kamil Stoch, som vant rennet.

Bardal strakte seg 4,5 meter lenger i finaleomgangen og plantet skiene på 127,5 meter. Dermed løftet han seg fra 4.— til 3.-plass.

– I dag var jeg ganske nær Kamil Stoch, og det gjør veldig godt. Det viser at det er mulig å slå ham på en god dag. Jeg var litt usikker etter at jeg var litt sen på hoppkanten i det første hoppet, men det var ikke så galt likevel, sa Bardal.

Han fikk totalt 257,6 poeng og var 5,1 poeng bak vinneren. Formsterke Stoch forsvarte sin ledelse fra første omgang, mens tyskeren Severin Freund på annenplass var 3,8 poeng bak polakken.

Svak laginnsats

Bardal tok seg forbi hjemmehåpet Ville Larinto, som sto for dagens lengste svev med 129 meter i første omgang, men sviktet totalt i den andre. Med 108 meter havnet finnen på 22.-plass.

Rune Velta fikk det ikke helt til og ble nummer 27 i tirsdagens renn etter at hoppukevinner Thomas Dietharts annethopp ble underkjent. Lommedølen hoppet 117,5 og 115,5 meter.

Anders Fannemel (33.-plass) og Andreas Stjernen (38.-) hoppet ikke godt nok til en plass i finaleomgangen.

Hjemmerenn neste

Neste konkurranse for hopperne er på hjemmebane i Granåsen. Der er det kvalifisering torsdag og renn fredag.

– Jeg gleder meg veldig til å komme hjem til Trondheim og Granåsen. Hvis jeg klarer å ta fram de beste hoppene mine, vet jeg at jeg har mulighet til en ny pallplassering. Ikke noe er bedre enn å gjøre det på hjemmebane. Jeg håper det kommer mange i bakken, sier Bardal.

Han er nummer seks i den sammenlagte verdenscupen. Stoch leder relativt komfortabelt foran Peter Prevc og Severin Freund.

(©NTB)

Les mer om

  1. Hopp
  2. Anders Bardal