Sport

Cavendish kjenner presset: - En seier gjør at pistolen mot hodet forsvinner

Flere stjerner enn Kristoff som ikke får det til.

SEIERSMASKIN: Mark Cavendish har 13 triumfer så langt i årets sesong, men i Tour de France står han etter seks etapper med en smultring.
  • Even Emberland

Årets Tour de France har før den sjuende etappen bare bydd på én ordentlig massespurt. André Greipel var sterkest på den femte etappen etter at Alexander Kristoff åpnet spurten med 300 meter igjen.

Der det foran treukersrittet nærmest var opplest og vedtatt at Kristoff skulle triumfere minst en gang i årets Tour, gjaldt det samme for Mark Cavendish. Foreløpig står begge uten seier.

Følg den sjuende etappen direkte her.

Totalt denne sesongen har de 31 seirer, men i Tour de France er det Greipel som har stjålet showet. Tyskeren vant også den andre etappen der Cavendish ble tvunget ut i vinden for tidlig.

— Vi ser fortsatt tilbake til den andre etappen. En seier gjør at pistolen mot hodet forsvinner, og det hadde vært enklere om han hadde vunnet der, sier Rolf Aldag, som er Etixx-Quick Steps sports- og utviklingsmanager, til VeloNews etter den sjette etappen.

Les også

Kristoff ikke sterk nok: - Kan ikke klage på laget

HARD MEDFART: Mark Cavendish ligger skadet på bakken etter veltet like før mål i Harrogate i fjorårets Tour de France.

Den tyske sjefen understreker at det ikke er spurtkanonens ferdigheter det står på. Briten har 25 etappeseirer i Tour de France der hans to siste kom tilbake i 2013 etter at han krasjet ut av rittet på den første etappen i fjor.— Han er like god som han var før. Wattverdiene han leverer er gode. Vi så også i oppkjøringen til Touren at han er i form og sterk, forklarer Aldag.

Fredag er en ny mulighet for det belgiske laget. Det blir dog uten Tony Martin i den gule ledertrøyen da tempohesten torsdag veltet innenfor den siste kilometeren og brakk kragebeniet. Likevel har de ett av feltets klart beste opptrekk.

I den slake stigningen opp mot målstreken i Fougères vil briten få hjelp av Mark Renshaw, Matteo Trentin, verdensmester Michal Kwiatkowski og torsdagens vinner Zdenek Stybar i kampen mot Kristoff, Greipel, Peter Sagan, John Degenkolb og de andre gladiatorene i feltet.

Forventet målgang på fredagens etappe er rundt klokken 17:30. Her følger du spenningen og den potensielle norske suksessen direkte.

Les også

  1. Sjefen forsvarer Kristoff etter kritikk: – Folk snakker mye

  2. Froome og Nibali i møte etter massevelt

  3. Den prikkete afrikaner

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Alexander Kristoff