Sport

Verst tenkelig utgangspunkt for FyllingenBergen

Ble knust i den første semifinalen i Portugal

UTKLASSET: FyllingenBergen hadde ikke sjans mot et godt organisert Benfica. De første 20 minuttene klarte de bare å score fire mål på portugiserne. Arkivfoto: Tor Høvik

  • Simen Søvik

Benfica – FyllingenBergen 35–22 (16–9)

På onsdag røk de ut av sluttspillet hjemme i Norge. Lørdag kveld fikk de bank av Benfica i Portugal. Vidar Gjesdal vil nok heller glemme denne uken, enn å kalle den for en drømmeuke.

— Vi ble utspilt etter alle kunstens regler, sier en fortvilet Vidar Gjesdal på telefon fra Portugal.

De første 20 minuttene av kampen, noterte gjestene fra Bergen seg for fire scoringer. Og selv om de scoret like mange mål på de neste ti minuttene, tok Benfica med seg en solid ledelse inn i garderoben.

Ingen sjans til avansement

Treneren var tydelig skuffet etter tapet. Og selv om han har snakket om finale i Challenge Cup, er han sikker på at cupeventyret avsluttes i Bergen neste helg.

— Sjansen for avansement er vekk. Vi er for langt etter.

Sifrene ble stygge til slutt, 35–22. Og Benfica tar med seg 13 plussmål før returmøtet. Noe som virker utenkelig å hente inn igjen.

— Nå handler det om å ta vare på den sjansen vi har til å spille mot et godt lag på hjemmebane, og avslutte sesongen på best mulig måte.

Sjanseløs

Selv om det så ut som ett seniorlag som herset med ett juniorlag, mener treneren at de var godt forberedt på det som møtte dem.

— Vi var godt forberedt på det som ventet oss. Sist sesong spilte vi to jevne kamper mot nesten identisk motstand. Benfica har hatt en fantastisk periode her nede den siste tiden, så vi visste at de hadde forbedret seg. Men det ble senior– mot juniorhåndball. Vi var sjanseløs på alle områder.

- Tøft å få dette i trynet

Tidligere i uken tapte de den avgjørende kampen i sluttspillet mot Halden. Det ble tre tøffe kamper mot østlendingene.

- Satt de siste kampene mot Halden i kroppen?

— Nei, svarer Gjesdal kontant.

— Det var en fordel at vi fikk noen tøffe kamper før vi kom ned her. Det var et annet tempo og trøkk vi møtte her. På fysikk var vi helt sjanseløse i forsvar, det var vi for så vidt i angrep også. Vi hadde ikke sjans.

Nå er sesongen snart over for de gulkledde. En sesong som avsluttes på verst tenkelig måte.

— Det var tøft å få dette i trynet. For å være helt ærlig så har vi ikke vært gode nok. Men vi har ikke inne det nivået som trengs for å kunne gå hele veien i sluttspillet nå uansett. Vi har hatt en tynn tropp, og med de skadene vi har hatt, har det blitt tøft for oss.

Les også

  1. Elitespiller knivstakk seg selv. Så slo han hodet i asfalten og fikk hjernerystelse

  2. Fyllingen skjøt seg ut av sluttspillet

  3. Økte omsetningen med tre millioner etter opprykket

  4. FyllingenBergen kunne avgjort sluttspillet søndag

  5. FyllingenBergen tok første kvartfinalestikk i en kamp å bli svimmel av

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen