Sport

Iskrigerne-Glenn møtt med egen banner i Lillehammer

– Jeg så ikke den komme, sier Vålerengas reservekeeper.

DELETE: Glenn Jensen poserer villig med banneren som ble trykket til hans «ære».
  • Roy Ellingsen

Glenn Jensen er Vålerengas soleklare annetvalg. Det er han, og alle andre i klubben, klar over. OL-fareren Steffen Søberg er klubbens førstekeeper. Jensen er innforstått med situasjonen og gjør det han kan for å backe opp både Søberg og lagkameratene.

Fra sin plass ved døren til innbytterbåsen sitter han og psyker ut motstandere, kommenterer dommerinnsatsen og støtter sine medspillere.

Bare morsomt

På den måten er han blitt en av de tydeligste figurene i TV 2 Zebras dokusåpe «Iskrigerne», der seerne får være flue på veggen i en sesong med Vålerenga Hockey. Da VIF tapte for Lillehammer i OL-byen, ble Jensen rasende på lagkameratene. Han skulle ønske det fantes en «Delete»-knapp for hele byen etter OL i 1994. Torsdag tok Lillehammers supporterklubb Patriotene ham på ordet.

– Jeg så ikke den komme, men det var bare morsomt, sier Glenn Jensen.

At han, som reservekeeper, skulle bli en av de bærende karakterene i dokusåpen hadde han heller ikke trodd.

– Jeg visste jo at jeg ville være litt med, men hvor mye, visste jeg ikke. Det har jo litt med hvordan de klipper det sammen. Men jeg føler de har truffet ganske bra på meg og min væremåte, sier Glenn Jensen.

Les også

Vålerenga knuste Lillehammer

Humorbannere

Patriotene-leder Andreas Skinnerlien forteller at det var broren, Øystein, som kom opp med ideen til banneret.

– Det var humoristisk ment. Selv om det var Lillehammer han skjelte ut i TV-programmet, tok vi det som en spøk, og regnet med at han ville gjøre det samme med baneret vårt. Han stilte opp selv på fotosession med banneret etter kampen, så det ble veldig gøy, sier Skinnerlien.

Bannersatsingen er ny i Lillehammer-miljøet for året.

– Vi har funnet på litt forskjellig, hvis det er motstandere vi har noe på. Det er for å skape litt humor på tribunene, sier Skinnerlien.

Glenn Jensen er glad for at han gjennom TV-serien får gitt reservekeeperne et ansikt.

– Jeg er andrekeeper bak Steffen Søberg, en av Norges beste keepere. Jeg vet ikke om jeg kunne ha vært førstekeeper et annet sted. Jeg tror jeg er en god lagspiller og gjør det lettere for laget at jeg er innstilt på å ta min rolle, sier Jensen.

Les også

VIF tror «Iskrigerne» hjelper dem tilbake til hockeytronen

Én kamp i høst

27-åringen har tatt et valg som kan gjøre ham til norgesmester.

– Det er bare én som får være andrekeeper i Vålerenga, og for øyeblikket er det meg. Jeg vet før sesongen at slik er det, og jeg bare får en håndfull kamper. Så håper jeg at ingen i klubben får panikk, hvis Søberg får en smell og jeg må spille tre-fire kamper, sier han.

Denne sesongen har Glenn Jensen spilt én av Vålerengas 24 kamper i eliteserien; 7-1-seieren over Kongsvinger i oktober. Han har reddet 11 av 12 skudd og har således en redningsprosent på 91,7. Han står oppført med spilletid i 22 seriekamper i eliteserien, for Vålerenga, Furuset og moderklubben Manglerud Star.

Les også

  1. TV 2 og VIF enige om ny «Iskrigerne»-sesong

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Lillehammer IK
  3. Vålerenga hockey