Sport

Boisvert endelig i gang

Men Oilers gikk på trynet.

  • Mats Slaastad Birkelund

STAVANGER OILERS – LØRENSKOG 3-4 (1-1, 1-1, 1-2):

DNB Arena (Aftenbladet): Erik Boisvert og Snorre Hallem med hver sin milepæl – uten at det hjalp mot Lørenskog.

Oilers fikk en pangstart på oppgjøret mot Lørenskog. Etter flere minutter med godt press, kom scoringen.

Erik Boisvert fikk pucken ute til høyre i midtsona. Han skar inn og hamret pucken forbi Jürgen Penker i Lørenskog-buret.

Et sjeldent syn for hjemmefansen i DNB Arena.

For scoringen var nemlig Boisverts aller første i serien for Oilers etter overgangen fra Frisk Asker i sommer.

— Det var et stort øyeblikk for meg. Endelig er jeg i gang. Nå ser jeg lysere på ting, sier Boisvert.

- Har hatt mye hodepine

På tross av tapet fant han trøst sitt eget mål. For starten på Oilers-karrieren vært vanskelig og tøff. I fjor laget han poeng jevnt og trutt for Frisk Asker, og endte opp med 32 poeng på 44 kamper. I år tok det hele 15 seriekamper før han fant veien til mål. Fra før står han med bare én assist.

— Det har vært stressende. Jeg har hatt mye hodepine mens jeg har prøvd å finne ut hvordan jeg skal komme tilbake. Jeg har vært i et mørkt hull. Nå klarte jeg endelig å grave meg ut av det, sier Boisvert.

Canadieren imponerte voldsomt i de to første treningskampene i sommer. Han scoret to av tre mål mot Färjestad og to mål i den påfølgende kampen mot Ljubljana.

— Og etter det gikk det bare nedover. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men det sitter vel bare i hodet, tror jeg. Jeg håper jeg klarer å fortsette slik som i dag i de neste kampene.

Hallem i hundre

Også Snorre Hallem markerte seg. Da Oilers virket sluttkjørt etter Lørenskogs 4-2-scoring, tok kapteinen ansvar. Med en imponerende individuell prestasjon satte han inn sitt 100. poeng og reduserte til 3-4. — Det har tatt jævlig lang tid da, sier Hallem og referer til sitt 100. poeng.

— Det er alltid gøy å score, men vi taper og da betyr det ikke så mye, sier Hallem.

- Er dette et steg tilbake?

— Vi klarer ikke å holde oss til vårt spill i 60 minutter. Vi var ikke så gode og stabile som vi ønsker å være, sier Hallem.

Etter to strake seirer kunne Oilers med seier i kveld for alvor friskmelde seg selv. Det klarte de ikke.

— Det er tett i toppen. Vi vet at vi må vinne disse kampene. Men i dag gjør vi mye enkle feil som de er effektive på. Samtidig som vi har litt dårlig uttelling, også, sier Hallem.

På hans 310 kamper i Oilers-drakta er det nå blitt 46 scoringer. Friskest i minne sitter målet som avgjorde NM-finalen i DNB Arena i vår. På overtid vant Hallem «bøtta» for Oilers.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Lørenskog IK
  3. Stavanger Oilers