Sport

Rivalene diskuterer samarbeid mot Froome i fjellene

Nairo Quintana har planen klar for å unngå en kopi av dette bildet.

Chris Froome vant Tour de France sammenlagt i fjor foran Nairo Quintana. Her gratuleres han på Champs-Elysees Paris.

En angrepsvillig Nairo Quintana mener den eneste måten man kan slå Chris Froome på er å skille briten fra Sky-lagkameratene hans.

  • Følg dagens klatreetappe direkte her klokken 12

Tre minutter skiller nummer Quintana og Froome foran fire strake dager i Alpene. Og det er da kun én ting som gjelder for Movistar-kapteinen.

— Vi må å angripe, slik at hjelperytterne hans blir brukt opp, sa 26-åringen på den siste hviledagen under årets Tour de France.

— Som vi har sett, er laget hans veldig sterkt. De tar ikke stor skade av angrepene vi har kommet med. Noen av hjelperytterne hans kunne vært kapteiner på andre lag. Hovedplanen vår er å få prøve oss mot ham alene, forklarte Quintana.

Les også

Kristoff-konkurrent gir seg i Tour de France

Tapt tid

Så langt har Froome vært omringet av en hær av lagkamerater som har satt høyt tempo i favorittgruppa og tatt opp jakten på de få utbryterne som har prøvd seg.

Froome har beskrevet sitt lag som «det sterkeste Sky-laget som noen gang har syklet Tour de France.»

Quintana på sin side blir beskyldt for å ikke angripe før det allerede er for sent. I 2013 og 2015, begge år hvor han ble nummer to bak Froome, tapte klatrespesialisten tid på de to første to ukene av rittet.

Colombianeren selv skylder på at han ikke vil angripe før han vet at han kan utgjøre en forskjell.

Les også

Holst Enger aktuell for fransk topplag

Astana-allianse

— Jeg kunne gått på Mont Ventoux, og jeg prøvde meg også, men vi vet alle hva som skjedde der, påpekte Movistar-rytteren, som sikter til hans to mislykkede angrep, før Froome svarte med å akselerere på de siste kilometerne.

— På Culoz på søndag, kunne jeg også gjort et angrep, men det var en farlig utforkjøring og flatt inn mot mål. Vi kommer ikke til å angripe før vi vet at vi kan forbedre vårt utgangspunkt.

Quintana er for øyeblikket nummer fire, men ifølge Movistar-sportsdirektør Eusebio Unzue kan de danne en allianse med Astana og Fabio Aru. Italieneren er 5 minutter og 16 sekunder bak Froome på en 10.-plass.

— Astana har ikke vært veldig aggressive, men Aru er en kar som går for egne sjanser den tredje uke, og jeg tror vi kan finne felles mål, sa Unzue.

(©NTB)

Les også

IOC og Heiberg lurt trill rundt av Russland: - Vi har vært naive og dumme

Les mer om

  1. Tour de France