Sport

Ezinne Okparaebo har spart formtoppen: - Har aldri vært i tvil om at jeg vil løpe fort

Ezinne Okparaebo eksperimenterer før OL-sesongen. Grytidlig søndag får vi svar på om hun lykkes.

Ezinne Okparaebo håper på formtopp i VM. Her fra et tidligere løp.
  • Arne Hole

BEIJING (Aftenposten.no): 11,33 er vanligvis ikke noe problem for sprinter Ezinne Okparaebo. I år tok det imidlertid mange løp før BUL-jenta greide VM-kravet. Noe av det skyldtes at hun var uheldig med forholdene og fikk motvind mange ganger. Den andre forklaringen gir hun selv.

— Jeg har lagt opp til å løpe fort i VM. Derfor har jeg trent hardt så lenge som mulig for å få formtoppen her. Jeg prøver nye ting med tanke på OL neste år, sier 27-åringen, som ikke tok VM-kravet før i et stevne i Madrid 11. juli.

— Sprint er en læringsprosess, og jeg har prøvd en del nye øvelser som jeg kanskje skal bruke før OL. Jeg har aldri vært i tvil om at jeg ville løpe fort til slutt.

Les også

Beijings løsning ble kalt «latterlig» - men se så blå himmelen er nå

Mot verden fjerde beste

Ezinne løper forsøksheat klokken 06.14 norsk tid søndag og kommer ikke til å mangle drahjelp. I banen ved siden av henne løper Murielle Ahouré fra Elfenbenskysten som har verdens fjerde beste tid i år, med 10,81. Ezinne har 11,19 fra NM i Haugesund og ligger som nummer 58. Før Ezinne kommer så langt som til startblokkene inne i Fugleredet har hun fått hjelp av lagkamerat Jaysuma Saidy Ndure. Han er med som rådgiver og støttespiller, men Ezinne vil av en eller annen grunn ikke røpe hvor lenge Jays har vært i Beijing.

Les også

Norsk friidrettsprofil utsatt for fedme-hets: - Så ufattelig tragisk

Jays støttespiller

— Jays er mest støtte. Han skulle hit uansett. Vi trener mye sammen og hjelper hverandre når vi ikke har trener til stede. Jays tar mye ansvar når vi trener sammen, sier Ezinne, som bare har satt seg ett mål. Hun skal løpe så avslappet som mulig og gjøre det enkelt.

— Jeg skal finne den gode følelsen og få ut aggresjon og adrenalin, lover Norges raskeste dame.

Hun må være rask allerede i forsøket. Tre i heatet har bedre årsbeste enn henne, og bare tre går direkte til semifinalen.

Les også

  1. Okparaebo mener hun fortjener kongepokalen mer enn Pedersen

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Ezinne Okparaebo