Sport

Henrik Kristoffersen slo voldsomt tilbake - klatret 16 plasser

En forrykende finaleomgang holdt nesten til pallen.

Henrik Kristoffersen slo voldsomt tilbake i finaleomgangen og klatret hele 16 plasser i storslalåmrennet i Slovenia. NTB scanpix

Henrik Kristoffersen la skuffelsen fra første omgang bak seg og kjørte seg opp fra 22.— til 6.-plass i storslalåmrennet i Kranjska Gora lørdag.

Tidenes mestvinnende juniorverdensmester i alpint viste resolutt kjøring i finaleomgangen. Der han tidligere på dagen hadde flere følgefeil på toppen av den slovenske bakken, stemte det betraktelig bedre i forsøk nummer to.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si om første omgang, men annenomgangen var bra. Jeg følte meg mer komfortabel og fikk selvtillit av å kjøre på et mykere føre. Spesielt i bunnen fungerte det veldig bra, sa Kristoffersen til NTB.

I finaleomgangen isolert var ingen i nærheten av å matche Kristoffersen. Selv den franske vinneren Alexis Pinturault ble satt på plass med 46/100 sekund. Den eventyrlige kjøringen gjorde at nordmannen fortsatt var i ledelsen da det var igjen seks løpere på toppen.

Kristoffersen ble til slutt vippet ned av Ted Ligety, men man kan bare tenke seg hvordan det hadde sett ut om han hadde lyktes bedre i første omgang. Nordmannen endte totalt 2,01 sekunder bak Pinturault.

Holdt på å kjøre ut

Rælingen-alpinisten kom til Slovenia full av selvtillit. For under en uke siden var han den store alpinkongen i Hafjell og gikk forbi Benjamin Raich i antall VM-gull i juniorklassen. Men overgangen til verdenscupen virket brå etter lørdagens første omgang.

Feil på feil tidlig i bakken holdt på å ødelegge rennet helt for unggutten. Med nød og neppe unngikk han å kjøre ut, og Kristoffersen var tydelig irritert da han så tiden på lystavla

– I første omgang gjorde jeg dumme feil, og jeg vet ikke helt hva som skjedde. Men jeg sliter litt når det blir hardt og røft. Mulig jeg ikke er sterk nok på slikt føre, så det er noe jeg må finne ut av.

– Jeg trives bedre når det ble litt mykere som i annen omgang. Et typisk Adelboden-føre gir meg mer kontroll på ting, forklarte Kristoffersen.

Pinturault forsvarte ledelsen og slo Marcel Hirscher med 68/100 sekund. Franskmannen økte med sju hundredeler fra første omgang.

Les også

Fenninger vant storslalåm i Åre

Jansrud slet

For Hirscher betydde annenplassen at han er sikret seieren i storslalåmcupen, og østerrikeren tok enda et steg nærmere den største krystallkula for den totale verdenscupen.

Han leder 124 poeng foran Kjetil Jansrud, som i finaleomgangen falt ned fra 14.— til 23.-plass.

– Førsteomgangen var ok. En 14.-plass er rundt der jeg er i storslalåm for tiden, men i finaleomgangen klarte jeg ikke å holde tempoet i løypa. Ikke den beste dagen, men jeg tok noen poeng, sa Jansrud til NTB.

Vinstra-alpinisten ser nå fram til duellen med Hannes Reichelt i kampen om utforcupen. Jansrud har 30 poeng å gå på før onsdagens utfor i Meribel.

– Det blir en spennende kamp mellom meg og Hannes. Jeg reiser nå rett til Meribel for å slappe av litt og for å få energi til sesongavslutningen, sa Jansrud.

Leif Kristian Haugen ble nest best av de norske lørdag da han kjørte seg opp én plassering og ble nummer 17. Rasmus Windingstad og Bjørnar Neteland klarte ikke å ta seg videre til finalen. Den norske duoen endte på henholdsvis 37.- og 52.-plass. (©NTB)

 1. Les også

  Rekord-Henrik: - Jeg skal prøve å bli voksen

 2. Les også

  Årets trener gir seg

 3. Les også

  Nå skal Henrik Kristoffersen bygge muskler

Les mer om

 1. Alpint

Relevante artikler

 1. SPORT

  Nedtur for Kristoffersen: - Jeg mangler fem-seks kilo muskler og kraft

 2. SPORT

  Suverene Hirscher parkerte Kristoffersen og konkurrentene

 3. SPORT

  Kristoffersen på tredjeplass - franskmann knuste alle

 4. SPORT

  Pallen glapp for Kristoffersen - fransk seier med fire hundredeler

 5. SPORT

  Kristoffersen herjer og leder storslalåmrennet i Kranjska Gora

 6. SPORT

  Henrik Kristoffersen med storslalåmseier i Slovenia