Sport

Bolt-gullet utløste full terrorpanikk i New York

Terminal på John F. Kennedy-flyplassen måtte evakueres.

Usain Bolts OL-gull førte til at terminal 8 på John F. Kennedy-flyplassen måtte evakueres.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

2016 har vært preget av utrygghet og terror så langt. Det har ført til at mange flyplasser har investert store ressurser i sikkerheten.

Søndag kveld oppstod det panikk på John F. Kennedy International Airport i New York. Reisende trodde de hørte at skudd ble avfyrt i terminal 1. Noen løp alt de maktet for å komme seg vekk, andre gjemte seg bak benker.

Ifølge New York Post var det også to forskjellige personer som ringte politiet. Først mottok politiet en telefon fra terminal 8 rundt klokken 9.30 lokal tid. 34 minutter senere mottok de en telefon fra terminal 1. Tipsene førte til en massiv politiaksjonpå flyplassen. Terminal 8 ble straks evakuert.

— Dersom du glemmer noe, er det ikke verdt livet ditt, flytt dere alle sammen nå! skal én politibetjent ha skreket ut, ifølge New York Post.

Her søker passasjerer tilflukt etter rapportene om skyting på John F. Kennedy Airport. Det viste seg at lyden egentlig kom fra jublende sportsfans som hadde sett Usain Bolt ta OL-gull.

FIKK DU MED DEG NATTENS DRAMATIKK? Mållinjebildet som skaper massiv debatt.

Bråk fra sportsfans

Myndighetene fant imidlertid aldri noen gjerningsmenn. Eller skadede for den saks skyld.

Alt peker i stedet mot at det var Usain Bolts 100-meter gull som skal ha utløst kaoset. Bolt knuste nemlig motstanden på friidrettsbanen akkurat rundt denne tiden. Tipserne som ringte inn til politiet skal ha trodd at bråk fra Bolt-supportere var pistolskudd.

I et politidokument Associated Press har fått tilgang på, som også er gjengitt av den britiske avisen The Telegraph, heter det at enkelte reisende oppførte seg «ekstremt forstyrrende» mens de så OL på TV-skjermene i terminal 8. Det var også rapporter om «klapping og smell». Det viste seg altså at dette kom fra sportsfans.

TRINE EILERTSEN KOMMENTERER: Derfor handlet Bolts triumf om mer enn en gullmedalje.

Ironisk passasjer: — Takk Usain

Den absurde hendelsen på JFK-flyplassen ble naturligvis dekket bredt av mobilbrukere på stedet. New York Post har publisert en video tatt av én privatperson mens panikken herjet. Den kan du se her.

Mange rapporterte også om utviklingen i sosiale medier. Der var det også mange som så humoren ved hendelsen.

— Jeg har sittet fast på JFK i seks timer på grunn av dette. Takk Usain, skriver én bruker, ifølge The Mirror.

— Usain Bolt er så utrolig at han førte til en evakuering på JFK i kveld, skriver en annen.

LES OGSÅ: Karsten Warholm er Norges store friidrettshåp, og forteller at han kun har blitt "starstruck" én gang i OL-byen.

100 meter-finalen for menn regnes for å være høydepunktet i ethvert OL. Mange mener også at Usain Bolt er den aller største idrettsstjernen på kloden i dag.

Etter 100 meter-seieren fortalte sprintstjernen at han nyter oppmerksomheten.

– Jeg elsker det. Spesielt energien som publikum gir meg. Det er fantastisk. Jeg føler meg virkelig som en superstjerne nå. Jeg får gåsehud hver gang de jubler. Det er utrolig, sa Bolt til TV 2.

Jamaicaneren er tilbake i manesjen allerede i dag, tirsdag. Da er det forsøksheat på 200 meter.

Les mer om

  1. OL