Sport

Femte finale for stolte Oilers-gutter

Trener Petter Thoresen og sju av Oilers-spillerne er klare for sin femte strake NM-finale. Og der venter erkerivalen Vålerenga.

FLAKS: Petter Thoresen tillot seg å herse litt med journalistene etter at seieren og finaleplassen var et faktum.
  • Lars Fisketjøn

Stavanger Oilers – Lillehammer 6-2:

Etter komfortabel 6-2-seier over Lillehammer i den sjuende og avgjørende NM-finalen onsdag kveld er Stavanger Oilers klare for NM-finale for femte gang på rad. Dennis Sveum, Henrik Solberg, Martin Strandfeldt, Lars-Peder Nagel, Christian Dahl-Andersen, Snorre Hallem og Peter Lorentzen har vært med på alle de foregående finalene, og har tre NM-gull i skapet.

– Det er helt rått, og alle vi som har vært med på dette er utrolig stolte. Hvis et lag har vært i fem NM-finaler på rad noen gang må det være veldig lenge siden. Det har vært en helt fantastisk reise etter at Petter Thoresen kom inn i klubben, og jeg er veldig stolt og takknemlig for å ha fått være med på den reisen, sier Dennis Sveum til Aftenbladet.

Snudde med Thoresen

Han var i Oilers i to sesonger før trener Petter Thoresen kom til klubben.

– I de sesongene var det tøft å være her. Det var helt fantastisk å spille for klubben med en fantastisk stemning i Siddishallen, men vi levde ikke opp til forventningene folk hadde til oss. Vi hadde et lag som skulle kjempe i toppen, men røk ut i kvartfinalen fordi vi ikke var gode nok. Så kom Thoresen, og da snudde det, sier Sveum.

Thoresen kom til Stavanger med bagen full av gull og medaljer, og brukte kun én sesong på å hente «byttå» til byen. Fire sesonger og fire finaler senere er også han stolt.

– Jeg er selvfølgelig veldig stolt over det. Vi bytter ut mange spillere hver sesong, men finner stadig nye måter å vinne sammen på hvert eneste år. Det er like gøy hver eneste gang fordi vi har nye mennesker rundt oss hvert år, og vi må jobbe oss fram til å nå de målene vi setter oss. Det kommer ikke gratis. Altfor mange tror det er en selvfølge at vi skal være i NM-finalene fordi vi har høy omsetning eller hva det skal være, men det er faktisk den jobben guttene legger ned som gjør at vi kommer til finalen. Ikke noe annet, sier Thoresen.

Ut mot forventningspresset

På forhånd var det forventet at Oilers skulle bruke færre enn sju kamper på å slå ut Lillehammer i semifinalene. Thoresen klarer ikke la være å sende et lite stikk til omgivelsene og lokalmedier som har store forventninger til hans dyrt innkjøpte lag.

– Jeg er veldig glad for at vi er i finalen igjen for jeg leser jo i avisen at det hadde vært en katastrofesesong hvis ikke. Så jeg er absolutt glad for at jeg har så flaks at jeg klarer å bringe lagene mine til finale sesong etter sesong, sier Oilers-treneren.

– Er det bare flaks?

– Ja, det er flaks, hele tiden.

– Noe må dere vel ha gjort rett også underveis her?

– Nei, dette er en katastrofesesong.

– Men du hadde vel heller ikke vært fornøyd om dere ikke nådde finalen?

– Det er noe annet. Det er stor forskjell på ikke å være fornøyd, og å kalle det en katastrofesesong, sier Thoresen.

Finale mot Vålerenga

At det blir erkerivalen Vålerenga i finalen liker Thoresen godt. Oilers slo dem i finalene både i 2010 og i 2013. – De lagene som blir tippet som best er best som regel. Det er oss og Vålerenga i finalen igjen. Vi var favoritter på forhånd, og lever med det presset, men det kommer ikke gratis, sier gullgrossisten.

– Og hvis dere taper nå er det vel en katastrofe igjen?

– Ja, det er jeg faktisk enig i. Nå er det jo bare to lag igjen. Men det er mange lag som kjemper knallhardt for å komme til finalen.

Sportsdøgnet:

Les også

  1. Strandfeldt: – Jeg er en banditt

  2. Shampo: – Bøtta skal hjem

  3. Oilers kan juble for finaleplass

  4. Shampos VIF til finale

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Lillehammer IK
  3. Vålerenga hockey
  4. Stavanger Oilers