Sport

Kristoff med teknisk trøbbel - skuffet i klassikeråpningen

Ble tidlig kjørt av, da Greg van Avermaet vant Omloop het Nieuwsblad,

Alexander Kristoff fikk det tungt i Omloop het Nieuwsblad. Her fra VM i fjor.
  • Magnus Wikan

Etter en strålende sesongåpning i Midtøsten, var det knyttet store forventninger til Alexander Kristoff før åpningen av klassikersesongen lørdag. Men i det belgiske brosteinsrittet Omloop het Nieuwsblad fikk Kristoff det tungt.

Da kanonene Luke Rowe, Peter Sagan, Greg van Avermaet og Tiesj Benoot stakk fra hovedfeltet med rundt 60 kilometer igjen å sykle, hadde nordmannen mer enn nok med å holde følge.

  • Spåmannen Kristoff: Var skeptisk til egne vinnersjanser

Da hovedfletet ble fragmentert etter cirka 35 kilometer fra mål, havnet Kristoff i en av de bakre gruppene. Grunnen var at han først måtte stoppe opp etter å ha fått problemer med bakhjulet, og da han endelig hadde kommet seg opp til feltet igjen, havnet han bak en stor velt.

Stavanger-karen ble dermed kjørt av, og var akterutseilt lenge før avslutningen fant sted.

– Jeg var ikke god nok til å henge med dem som stakk. Jeg kunne ikke kjempet om seieren, men jeg kunne kjempet om plassene bak den første gruppen. Jeg mangler litt, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

Belgisk seier

Med få kilometer igjen så seierskampen så til slutt mellom Peter Sagan (Tinkoff), Greg van Avermaet (BMC), Tiesj Benoot (Lotto-Soudal), Luke Rowe (Sky) og Alexis Gougeard (Ag2r), men like bak kom "hovedfeltet" dampende — med storlaget Etixx som lokomotiv.

Kvintetten holdt likevel unna, og i spurten var Greg van Avermaet sterkest. Dermed ble det belgisk hjemmeseier i den første vårklassikeren.

Peter Sagan ble nummer to, mens Tiesj Benoot stakk av med tredjeplassen.

Vegard Stake Laengen (IAM) kom trillende inn sammen med hovedfeltet, og sto dermed for norske beste plassering i klassikeråpningen. Kristoff trillet over målstreken som nummer 101 - over ni minutter etter Van Avermaet.

Rowe sprengte feltet

Med drøye 60 kilometer igjen å sykle, satte briten Luke Rowe i gang kjøret. Han fikk med seg verdensmester Sagan, råsterke Greg van Avermaet, og stortalentet Tiesj Benoot i bruddet.

Rundt 20 kilometer senere hadde kvartetten hentet inn restene av det opprinnelige 12-mannsbruddet, som stakk tidlig på etappen, og ledet an rittet. Bak dem ble hovedfeltet sprengt i fillebiter, og blant dem som slet med å henge med var Alexander Kristoff. Med 36 kilometer igjen satt nordmannen i den femte gruppen, over minuttet bak Sagan og co.

Mer så vi aldri til Katusja og Kristoff, som virket å ha en dårlig dag på sykkelsetet. Med 20 kilometer igjen handlet det meste om de fire utbryterne, pluss Alexis Gougeard som klarte å henge seg på fra det opprinnelige bruddet. Bak dem jaktet Etixx iherdig, men slet med å hente inn sekunder på kvintetten i front.

Hovedfeltet klarte til slutt aldri å hente de fem utbryterne, og van Avermaet stakk av med seieren.

Les også

  1. Kristoff skeptisk til egne vinnersjanser

  2. På tide å forlate russisk dopingrulett

  3. Slik blir Tour des Fjords-etappene: Ikke skreddersydd for Kristoff

  4. Kristoff-trener: - Dette går inn på meg. Omdømmet er betydelig skadet

  5. Dansk avis: Omstridte Bjarne Riis starter sykkellag med søkkrik prins som bakmann

Les mer om

  1. Alexander Kristoff