Sport

Patrick Thoresen: - Er blitt noen nesten-slagsmål

Vinnerskallen Patrick Thoresen (29) er ikke redd for å konfrontere lagkamerater som tenker mer på seg selv enn laget.

FERIEN ER OVER: Patrick Thoresen har kost seg hjemme i Hamar med familien i sommer. Her nyter han den siste dagen i hagen før oppkjøringen til en ny sesong starter. 29-åringen har stjernestatus i Russland og vet han ikke behøver bevise noe for en plass på laget. Foto: ARVE HOVELSTUEN BLYSTAD

 • Stein-erik Stormoen

På den siste feriedagen hjemme med familien i Hamar tar han seg tid til en prat med HA-sporten, i en hage badet i sommersol. I dag bærer det av sted til en ny sesongoppkjøring i St. Petersburg.

To år på rad har storlaget røket ut i semifinalen i sluttspillet. Begge ganger mot Dinamo Moskva.

— Jeg tror vi kommer til å havne i helt lik posisjon i år, i en semi. Vi må forbedre oss enda mer og være enda mer lojale mot systemet. Nå har han treneren vi har nå (finske Jukka Jalonen) hatt mer tid til å jobbe inn i skallen vår at vi må legge personlige agendaer til side, og da tror jeg vi kan ta oss helt til finalen. Men det kan også bli samme spøkelse som i fjor, det er opp til oss selv, sier Thoresen.

Må si fra

Han er klar på at det med personlige agendaer har vært et problem i klubben, som i fjor ble seriemester med god margin.

- Ja, men jeg føler vi har kvittet oss med en del av spillerne som bare har vært egoister. Det er helt utrolig hvordan noen av russerne tenker på seg selv og ikke bryr seg om laget. Noen smiler om de har scoret i 2-4-tap, mens de er sure uten mål i 5-1-seier.

- Sier du fra?

— Ja. Jeg har havnet i flere nesten-slagsmål på lagmiddager og slike ting. Jeg synes sånt er helt håpløst, spesielt i et sluttspill. Rett skal være rett, har du mistet en assist skal du ha den, men er du sur og grinete kan du holde det inni deg. Det har vært noen situasjoner på og utenfor isen hvor vi har stått og skreket litt, slike konfrontasjoner er jeg ikke redd for i det hele tatt. Det trengs, sier Thoresen.

Åpner for Sveits

Han har forlenget kontrakten med St. Petersburg-klubben med ett år. På spørsmål om hva som skjer etter det, er han litt usikker.

— Som jeg sa til dem da jeg skrev bare ett år til, jeg går på mitt femte år. Det blir tøffere og tøffere å dra tilbake. Jeg har hatt fire veldig bra år, men har kjent litt på at jeg kanskje trenger noen nye utfordringer etter hvert. Men det er slike tanker som kommer og går.

Om det blir noe annet neste sesong, er Sveits ett alternativ om han fortsetter i Europa. Mye på grunn av barnas skolegang.

— Men NHL ligger jo alltid der. Hvis jeg vil bytte beite, vil jeg se om noen vil ha meg, men jeg blir 30 til vinteren så tiden kan jo ha rent ut, det vet man ikke.

Personlig trener

Patrick Thoresen tror en personlig trener etter hvert kan bli en nødvendighet for å forlenge ishockeykarrieren lengst mulig.

29-åringen har hatt base i Hamar og gjennom årene trent med lillebror Steffen, Pål Johnsen og senere Lars Løkken Østli for å holde seg i form i ferien. Nå har han vært alene, før en treningscamp han kaller «et helvete» – trolig med fire økter om dagen – venter.

– Det blir vanskeligere jo eldre man blir. Det har funket greit så langt, men er sikkert noe jeg må ta tak i etter hvert. For eksempel skaffe meg en personlig trener.

– Det kan være en løsning for å holde deg i gang lenger?

– Helt klart, jeg tror det kan være helt nødvendig for å holde et høyt nivå når man blir eldre.

Blant andre John Arne Riise og Ryan Giggs trener yoga ...

– Jeg kunne trengt å strekke litt på leddene og har ikke noe imot en time. Steffen og jeg prøvde det en gang. Vi følte oss litt dumme der, to muskuløse menn som ble herjet med av 55 år gamle damer og var like stive etterpå.

Les mer om

 1. Ishockey
 2. Patrick Thoresen

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Det er 30 år mellom de to bildene. I mellomtiden har familien Thoresen fargelagt norsk ishockey.

 2. SPORT
  Publisert:

  Patrick Thoresen ble KHL-mester

 3. SPORT
  Publisert:

  Den norske hockeysjefen er OL-veteran: – Den gang var vi gutter på tur

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Seks av seks mulige for Thoresen

 5. SPORT
  Publisert:

  Venter på ny NHL-kontrakt

 6. SPORT
  Publisert:

  Storhamar-stjernen om gullpresset: – Blir nok lett å peke på meg om det ikke går bra