Sport

Slik varmet Kjernen opp

Rosenborg-supporterne tjuvstartet cupfinalevorspielet med hockeykamp i Lørenskog.

Kjernen på tribunen på ishockeykamp.
  • Eirik Bernhard Grønning

Lørenskog-Rosenborg 7-1 (1-0, 1-1, 4-0):

Lørenskog (adressa.no): Etter avtale med Lørenskog flyttet Rosenborg Ishockey helgens planlagte hjemmekamp mot romerikingene til bortebane. Dette slik at flest mulig av de tilreisende trønderne i cuprus også kunne få med seg et vorspiel til søndagens cupfinale. Og over 200 trøndere hadde tatt den korte turen fra Oslo til Lørenskog.

— Vi har stilt med to fulle busser og flere har tatt turen med bil. Det har vært meget bra stemning selv om resultatet ikke var så bra. Det er greit å få med seg litt mer av Oslo-turen med å støtte ishockey-gutta, sier Kjernen-medlem Kay Petersen.

Utklassing på tribunen

Kjernen fylte hele bortesvingen og utklasset Lørenskogs supporterklubb Skauen i lydnivået. Dessverre for de tilreisende supportere, klarte ikke bortelaget å utnytte «hjemmebane-følelsen».

— Det har vært fantastisk stemning uansett, selv om jeg hadde håpet på at vi kunne være litt flere. Det er tross alt flere tusen trøndere i Oslo-området. Vi som var her har virkelig laget trøkk, sier Petersen, som får støtte av Jo Erik Øverby.

— Jeg synes det er genialt at de flyttet kampen, slik at vi fikk muligheten til å støtte hockeygutta. Men vi skulle gjerne ha sett at kampen gikk litt tidligere på dagen, for det blir travelt for oss som skal feste, sier han.

Forsanger

Øverby er bedre kjent som Megafonmannen og setter standarden for Rosenborgs syngende supportere. Men megafonen var ikke med til ishallen.

— Vi har hatt med så mye utstyr denne helgen, at vi har fylt en hel varebil. Megafonen ligger trygt plassert der, sier Øverby som ikke tok tapet så altfor tungt.

— Nå skal vi feste til rundt halv fire i natt, før vi skal opp tidlig i morgen for å rigge opp på Ullevaal. Det blir lite tid til søvn, men det tar vi igjen senere, sier Øverby.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Rosenborg IHK
  3. Lørenskog IK