Henrik Ingebrigtsen: – Jeg er en soleklar treer

Henrik Ingebrigtsen (28) erkjenner at han har et godt stykke opp til brødrene Jakob og Filip, men gleder seg over at han begynner å få kontroll på smertene.

Henrik Ingebrigtsen under Trond Mohn Games på Fana stadion 23. mai.

Sesongåpningen har ikke blitt som den eldste av løperbrødrene hadde sett for seg. I to måneder trøblet han med skader. Fortsatt har han en jobb å gjøre før kroppen fungerer normalt.

– Treningsmessig er jeg en soleklar treer for tiden, men det er lenge til VM. Det begynner å normalisere seg. Jeg har ikke lenger like stor kjenning med hamstringen og betennelsen i hofta. Jeg begynner å få kontroll på det, sa Henrik da NTB snakket med ham under Diamond League-stevnet i Stockholm sist uke.

Les også

Ingebrigtsen kjempet mot norsk rekord i Roma: – Gutten er tilbake

Der ble han regelrett fraløpt og endte opp på 9.-plass med 3.45,46 på 1500-meteren. Noen dager før ble det pene 3.40,22 i Belgia.

– Når gjør det vondt?

– Når jeg virkelig skal trykke til og løpe fort. Da er det vondt i setemuskulaturen og på utsiden av hofta og i hamstringen i tillegg. Jeg er smertefri når jeg trener, men det har vært litt problemer i etterkant av konkurransene. Derfor har jeg måttet roe ned treningen litt. Nå får vi se om det går an å få fart på kroppen igjen.

Filip Ingebrigtsen ble nummer 14 i Diamond League-stevnet i Roma tirsdag. Han klokket inn på 13.11,75.

Bedre opplevelse

3.40,22 i Belgia var tross alt ikke så håpløst. Bare noen dager før hadde han nærmest blitt kalt for invalid av trenerpappa Gjert. Så ille var det ikke.

– Det gikk ok i Belgia tatt i betraktning at jeg har hatt problemer i oppkjøringen. Jeg er egentlig fornøyd. En litt bedre opplevelse og en litt bedre tid så er jeg i gang. Da kan det bli til noe som jeg kan bygge videre på.

Den tiden kom ikke i Stockholm, men Henrik så slett ikke helsvart på det.

– Jeg hadde ikke sjanse til å følge resten av feltet. Det ble altfor stor nivåforskjell på mitt nivå akkurat nå og resten. Dette feltet ble for bra for meg. Jeg hadde løpt fortere alene på Sandnes stadion. Jeg er nokså smertefri og føler meg friskere i beina enn sist lørdag. Det er en positiv ting å ta med seg.

Les også

Ingebrigtsen-brødrene splittes under Bislett Games

Les også

Henning Berg gir seg i Stabæk – tar over utenlandsk klubb: – Jeg forventer at det blir trykk

Behandling

Henrik Ingebrigtsen forteller at han har fått jevnlig oppfølging den siste tiden.

– Jeg trenger noen uker til. Det er mye å holde styr på, men heldigvis har jeg fått god veiledning hele tiden.

Det første steget er å bli helt smertefri, og den neste muligheten til å vise seg fram blir under Bislett Games til uka.

Henrik Ingebrigtsen løper 3000 meter på Bislett. Jakob og Filip Ingebrigtsen er begge påmeldt på en engelsk mil (1609 meter).