Norsk kampsportprofil så over 20 kolleger få sparken på e-post: – Fikk hjertet i halsen

MMA-utøveren Marthin Hamlet (28) fikk drømmekontrakten rett før koronakrisen. Nå er karrieren blitt snudd på hodet.

Marthin Hamlet er signert av den amerikanske organisasjonen Professional Fighters League.

11. mars, dagen før Norge iverksatte de nasjonale tiltakene mot koronaviruset, kom nyheten om at Marthin Hamlet hadde signert drømmekontrakten.

Den norske MMA-utøveren skrev under på en lukrativ kontrakt med organisasjonen Professional Fighters League (PFL) i USA.

De ønsket å ha med nordmannen i sin årlige MMA-turnering, som opprinnelig skulle starte i mai. Kampene er vanligvis tilgjengelig for flere millioner mennesker på ESPN – USAs største sportskanal.

Som mange andre bedrifter, lider nå organisasjonen stort økonomisk. Onsdag ble det kjent at PFL måtte si opp rundt én tredjedel av sine 72 utøvere. Avskjedigelsene kom på e-post. Hamlet beskriver det hele som «sjokkerende».

– Vi fikk først beskjed om at alt er utsatt til neste år. Så fikk vi beskjed om at de skulle kutte én tredjedel av utøverne. Da ble jeg stresset. Jeg fikk hjertet i halsen, forteller Hamlet.

LEST DENNE? Nordmannen fikk mental hjelp etter den store nedturen. Nå slåss han om ni millioner kroner.

Marthin Hamlet legger ned mye trening i garasjen i Tønsberg.

Skulle slåss om ti millioner kroner

Noen timer senere fikk derimot Hamlet den gledelige beskjeden gjennom sin manager: Han var en av utøverne som fikk beholde kontrakten.

– At de valgte å beholde meg, ble jeg veldig glad for. Jeg ble ekstremt lettet, sier han.

Likevel har kampsportutøveren fått karrieren snudd på hodet. Hamlet så for seg flere kamper i år, men får nå ikke konkurrere før turneringen starter opp igjen neste vår. Da vil det være 1,5 år siden han gikk sin forrige kamp.

Hadde han vunnet de tre innledende rundene som var planlagt, ville han fått muligheten til å slåss i en gjev finale i legendariske Madison Square Garden i New York på nyttårsaften. I seierspotten lå det én million dollar – over ti millioner kroner etter dagens kurs.

Han står likevel ikke helt tomhendt igjen. Nå vil han få et månedlig stipend av den amerikanske organisasjonen, men det er langt fra det han ellers hadde tjent.

– Det stipendet er ikke veldig stort, men det hjelper litt på utgifter. Det er langt ifra det man egentlig hadde tjent, forteller han, men påpeker at han føler seg godt ivaretatt av organisasjonen.

LES MER: Han var Norges beste bryter, men byttet idrett. Nå følger han MMA-drømmen.

Marthin Hamlet var tidligere på brytelandslaget.

Trener i garasjen

Før Hamlet satset mot en MMA-karriere, var han på brytelandslaget. Fra tidligere har han flere EM-medaljer på merittlisten.

Vanligvis trener han på Frontline Academy i Oslo, men kampsportsenteret må holdes stengt inntil videre.

– Det som er positivt er at fra da jeg var på brytelandslaget, hadde vi mye utetreninger. Jeg kunne se på gamle treningsprogrammer, både for løping og styrke, forteller han.

Med to barn har det vært hektiske dager for å få lagt ned nok treningstimer. Hjemme i Tønsberg har han derimot alt han trenger av utstyr.

– Jeg har det jeg trenger av olympiske stenger og vekter. Jeg har også en garasje med en boksesekk. For å minske kontakten med folk, har jeg kun noen faste personer som jeg trener med, sier han.