Sport

Kjelling fryktet å bli invalid etter skrekkskaden i fjor

— I verste fall kunne det bli rullestol resten av livet, sier TV3-eksperten.

EKSPERT: Kristian Kjelling kommenterer Norges bronsefinale på TV3 søndag.

Kristian Kjelling følger den norske håndballsuksessen i EM som velansett TV3-ekspert. Han tror på eget comeback, men legene kunne ikke utelukke rullestol etter en skade i april i fjor.

Kjelling håper å være tilbake i spill for Drammen i februar. Det kan klubben trenge. DHK sliter på og utenfor banen.

ALVORLIG SKADE: Kristian Kjelling får behandling på banen etter sin kneskade i april i fjor.

En alvorlig og meget uvanlig skade (avrevet patellasene) på vårparten gjorde at ikke mange trodde han skulle spille topphåndball igjen.— Jeg måtte hente ned kneskålen min fra midt på låret. Da jeg spurte kirurgen som skulle operere meg om framtidsutsiktene og håndballspill, så lo han litt. Det virket som han ikke skjønte at jeg mente alvor, sier Kjelling til NTB.

— Han sa: Det kan du nok glemme. Dersom du kan leke ganske normalt med ungene dine og kanskje jogge, så skal vi være kjempefornøyde. I «worst case» er det rullestol eller halt resten av livet.

  • Følg dagens bronsefinale: Norge-Kroatia 15.00

Hjem

Kjellings comeback i Norge så ut til å bli skrinlagt da han i april i fjor sank sammen på banen i Danmark. Han har tidligere også slitt med skader i knærne.

— Ingen kunne drømme om at jeg skulle spille igjen så fort, men det har gått stadig framover. Jeg regner med å spille når serien starter igjen i februar, sier Kjelling, som har en treningskamp i kroppen.

TOPPMØTE: Landslagstrener Christian Berge (t.h.) i samtale med Kristian Kjelling tidligere i EM.

I Polen sitter han som TV-ekspert i mesterskap som første gang.— Jeg var litt spent, men ikke så ille som da jeg spilte selv.

Kjelling var en helt sentral mann da håndballgutta skapte hysteri under 2005-VM i Tunisia (endte med 7.-plass). Han var også med i troppen som flere ganger etterpå var svært nær å få sitt virkelige gjennombrudd.

Nå har Christian Berges lag tatt steget i Polen.

(©NTB)

Les også

  1. Norges EM-suksess fører til endringer i OL-kvaliken

  2. Den tyske spillerens feiring startet håndballbråket. Her er forklaringen hans

  3. Norges håndballpresident: - Må ikke være lov å være skurkeaktig

Les mer om

  1. Håndball
  2. Herrelandslaget håndball