Sport

Nå frykter svenskene (!) Norge i ishockey

— Jeg tror dette kan være ett av Norges beste lag noensinne, skriver svensk kommentator.

Svenske Aftonbladet advarer "Tre Kronor" om å ta for lett på Norge. Her er det Mattias Nørstebø (f.v.), Mathis Olimb og Ken Andre Olimb som jubler.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Sjokk i hockey-Norge:

Les også

Ishockeyspiller tatt for doping

Det er Sveriges største avis Aftonbladet som advarer ”Tre Kronor” om å ta for lett på VM-møtet med Norge lørdag.

— Jeg husker sjokket i Kosice i Slovakia i 2011 da Norge slo Sverige for alle første gang, skriver avisens ishockeykommentator Mats Wennerholm.

Den norske seieren den gang gjorde at Wennerholm tapte et veddemål og måtte gå iført en lusekofte resten av mesterskapet.

” I fjorton stekande dagar”, skriver han.

Wennerholm likte tydeligvis det han så av det norske spillet mot Kasakhstan tirsdag kveld (Norge vant 4-2). Nå våger han ikke engang å vedde en skje tran hver dag resten av VM når det gjelder lørdagens kamp.

Scoret mot Kasaksthan:

Les også

Zucca: - Jeg prøvde bare å drepe litt tid

Avskjed med Roy

Han skriver også om de norske spillernes oppdrag med å ta er verdig avskjed med Roy Johansen etter 15 år som landslagssjef.

— Det blir vel automatisk at de skriver slik etter at vi har gjort det bra. Vi har jo slått dem før, men for at vi skal klare det igjen må vi spille veldig bra, sier Mats Rosseli Olsen som ble svensk mester med Frölunda denne sesongen.

— Jeg synes Sverige ser bra ut. Vi har vist før at vi han sjanse mot alle, men jeg vil likevel si at det er stor fordel Sverige, legger han til.

Rosseli Olsen har to lagkamerater på ”Tre Kronor”, og siden alle lagene bortsett fra Russland bor på det samme hotellet, så treffes spillerne stort sett hver dag. Men foreløpig har ikke lørdagens kamp vært et tema.

Les også

Se landslagsspillerens fantastiske puckkontroll

— Vi har ikke nådd potensialet

Jonas Holøs spiller til daglig i Karlstad-klubben Färjestad, og han synes det er kult at svenskene viser respekt for Norge.

— Jeg synes ikke vi har nådd potensialet vårt helt, først og fremst i vårt power-play. Vi skulle minst hatt to-tre scoringer til i de overtallene vi har hatt. Vi må ha i vei flere skudd mot mål i overtallsspillet. I spill fem mot fem har vi vært ganske bra.

— Sverige har et bra lag, de virker solide. For at vi skal vinne må absolutt alt stemme, men vi er kjempeunderdogs. Vi skal selvfølgelig gjøre alt vi kan for å slå dem, men de er store favoritter, mener Jonas Holøs.

Sverige har i skrivende stund spilt tre kamper i VM:

Latvia – Sverige 1-2 e.f.

Sverige – Danmark 5-2

Sverige – Tsjekkia 2-4

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det drikkes champis, spilles trompet, Leicester hylles og en idiotisk regel sages:

Les også

  1. Zuccarello sendte Norge nærmere kvartfinalen

  2. Direkte: Iskrigerne må vinne for å ha sjanse på kvartfinalen

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Herrelandslaget Ishockey