Sport

Stortalentet vant i Sverige

Ingen kunne tukte Stavanger-syklisten i spurten.

STORTALENT: Susanne Andersen, her fra innspurten hvor hun vant årets Nordsjøritt foran Emilie Moberg, vant den fjerde etappen i det svenske rittet U6 Cycle Tour.
  • Even Emberland

Susanne Andersen blir reget som ett av Norges største sykkeltalenter. Førsteårsjunioren vant tidligere i sommer Nordsjørittet og er blant fem ryttere som kan vinne Statoils talentpris for syklister.

Denne uken sykler hun U6 Cycle Tour i Sverige, hvor det for damene ikke er noen juniorklasse i denne utgaven. Andersen og de andre juniorene sykler og konkurrerer mot seniorene.

Torsdag beviste hun nok en gang sitt talent. På den fjerde etappen i det svenske rittet, som var et gateritt, var hun best av samtlige og tok seieren.

16-åringen spurtet best i gruppen på fem ryttere som distanserte hovedfeltet underveis. Hun vant foran danske Camilla Möllebro Pedersen og Frida Knutsson fra Sverige. Også den norske juniorkollegaen Ingvild Gåskjenn var en del av tetgruppen. Horten-syklisten endte på fjerdeplass.

Les også

Susanne Andersen vant i NM

Andersen sykler rittet for et sammensatt lag fra Rogaland. De andre rytterne på laget er Tone Hatteland Lima (Hitec Products), Julie Fatnes (Sandnes Sykleklubb), Tiril Hole Mohr (IK Hero) og Katrine Aalerud (IK Hero).

Rittet fortsetter fredag med en 64 kilometer lang etappe, før det avsluttes med en tempo på lørdag. Andersen er etter fire etapper på tredjeplass sammenlagt, 27 sekunder bak Möllebro Pedersen som leder. Stavanger-syklisten innehar også den rosa ungdomstrøyen som beste junior, og hun er på femteplass i kampen om poengtrøyen.

Laget med syklistene fra Rogaland, Team HBSS Cycling, er på åttendeplass i lagkonkurransen.

Se resultatlistene her (ekstern lenke).