Sport

Hoppuka: Forfang nest best i kvalifiseringen

Alle nordmennene kom seg enkelt videre.

Johann Forfang var best av de norske i fredagens kvalifiseringsomgang i Bischofshofen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Johann Forfang landet på 135 meter og hadde kun polske Dawid Kubacki foran seg i kvalifiseringen til lørdagens hoppukeavslutning i Bischofshofen.

Alle de seks norske hopperne er klare for rennet i Paul Ausserleitner-bakken.

Forfangs gode kvalifiseringshopp gir selvtillit foran det siste rennet i den tysk-østerrikske hoppuka. Tromsø-hopperen var slått med 3,6 poeng av Kubacki fredag. Kubacki landet på 136 meter.

  1. Les også

    Tilbakelent Tande: – Blir ikke fornærmet om jeg blir kalt lat. Det stemmer.

  2. Les også

    Forfang-nedtur i Innsbruck: – Det var veldig tungt i dag

Robert Johansson fikk til et meget godt hopp på 134 meter ble neste beste nordmann på femteplass. Såre Ål-hopperen slurvet i utkjøringen og var ustø.

– Hoppingen har vært veldig bra i hele dag. Jeg ble enige med trenerne om å senke armene mine i svevet, og det har fungert fint. Nå må jeg bare hjem og drømme om noen nedslag, for å få det til å fungere også, smilte han til NRK.

Tande langt bak

Anders Fannemel landet på sin side på 128 meter og fikk betalt i form av 125,8 poeng. Det ga 11.-plass i kvalifiseringen.

Daniel André Tande kjemper om en pallplass i hoppuka, men lyktes ikke hundre prosent i Bischofshofen fredag. 125,5 meter ga 20.-plass.

På plassen bak seg hadde han lagkamerat Halvor Egner Granerud, som har slitt med stiv rygg de siste dagene. Han hadde samtidig små problemer med å kvalifisere seg for avslutningsrennet. 125 meter ga 117,6 poeng og 21.-plass i kvalifiseringen.

– Det er ikke ideelt (med ryggvondt), men jeg har kommet gjennom dagen i dag. Det var det viktigste, sa han.

Les også

Hoppkrangel for åpen scene: «De er i megakrise»

Stoch på femte

Andreas Stjernen ble nummer fire i Innsbruck, men slet mer i fredagens kvalifisering. 125 meter etter et uryddig svev ga en beskjeden 28.-plass. Plassen i lørdagens renn var samtidig aldri fare.

– Jeg slet litt med å finne posisjonen, men det var godt det gikk bra. Nye sjanser i morgen, sa han.

Sammenlagtleder Kamil Stoch, som kan bli den andre i historien som vinner samtlige fire renn i hoppuka, endte på femteplass etter et hopp på 133 meter i tåka i Bischofshofen.

Resultatene fredag betyr at det i lørdagens avslutningsrenn blir en helnorsk duell mellom Halvor Egner Granerud og Andreas Stjernen. Daniel Andre Tande skal ut mot østerrikske Clemens Aigner, men Anders Fannemel skal forsøke å slå polske Jakub Wolny.

Robert Johansson møter østerrikeren Markus Schiffner, mens Johann Forfang kommer i første omgangs nest siste duell mot japanske Kento Sakuyama.

(©NTB)

Les mer om

  1. Daniel Andre Tande
  2. Anders Fannemel
  3. Johann André Forfang
  4. Andreas Stjernen