Sport

Endelig løsnet det

Henrik Bjørnstad gikk en glimrende førsterunde og er så langt bare slaget bak lederne i Oregon.

Henrik Bjørnstad satte syv birdier på førsterunden.
  • Petter Bøifot

Resultater/livescoreBjørnstads scorekort 28-åringen har hatt en tøff sesong, men i det siste har han også vist tegn til fremgang. Han slo ut i full blomst på førsterunden i Oregon med en glimrende 67-runde. Etter en litt slurvete start der han misset både fairwayer og greener var han en over par etter fem hull.

Syv birdier

Men så løsnet det skikkelig for Bjørnstad. På de neste ti hullene satte han i syv birdier og var en liten stund i delt ledelse. Dagens andre bogey på det 17. betød en runde på fem under par, det beste han har prestert på en god stund.

Fire deler ledelsen

Det holder i skrivende stund til en 9. plass, ettersom hele åtte spillere deler ledelsen. Jason Day, Roland Thatcher, John Fischer og Kelly Grunewald, Daniel Summerhays, Matthew Jones, Mike Heinen og Alex Prugh er på seks under par. Så mange spillere har aldri delt ledelsen etter førsterunden på Nationwidetouren. Bjørnstad spiller fredagens andrerunde fra klokken 23.00. ------------------------------- Før runden: Henrik Bjørnstad er tilbake på banen etter en kort pause og er ifølge landslagstrener Øyvind Rojahn — Han er veldig motivertTiden hjemme i Norge har blant annet blitt brukt til mental trening hos Deborah Borchgrevink i Tønsberg. Han er på 103. plass på tourens pengeliste, men fortsetter han som mot slutten av Bjørnstad storspilte bør han avansere.

Les også

  1. - Han er veldig motivert

  2. Bjørnstad storspilte

  3. - Inspireres av Tutta

  4. Klar for comeback

Les mer om

  1. Golf