Sport

Oilers-fest da Stjernen ble ydmyket

Målfest i Stjernehallen da Oilers tok sin tiende strake ligaseier.

GOD: Nick Plastino utmerket seg mot Stjernen.
 • Bernhard Veland

STJERNEN-OILERS 1-8

Kampen ble en ren maktdemonstrasjon fra Oilers side, som ikke ga seg før de hadde satt åtte pucker i buret bak Stjernen-keeper Henrik Haukeland. Oilers-trener Petter Thoresen var dermed svært fornøyd med sine elever etter kampslutt.

— Vi spiller en veldig god kamp og ser stabile og fine ut. Jeg er veldig fornøyd. Vi spiller med lav puls og gjennomfører kampen på en bra måte, sier Thoresen til Aftenbladet etter kampslutt.

Ti strake seiere

Oilers har nå ti strake seiere i serien, og topper tabellen med 36 poeng, fem poeng foran Sparta Sarpsborg. Thoresen vil likevel ikke si for mye om den posisjonen nå er befestet.

— Nei, det er for tidlig å si nå når serien akkurat har begynt. Men vi ruller på, og spiller fin og solid hockey. Det er på førsteplass vi vil ligger, og det er det vi vil kjempe for videre, sier Thoresen, som heller ikke vil legge for mye i lagets ubeseirede kamprekke.

— Vi tenker ikke så veldig mye på det, men det gjør godt for selvtilliten, og spillerne nyter det. Nå venter en tøff kamp borte mot Storhamar, sier han.

Fortsatte scoringsformen

Oilers brukte bare syv minutter på å feste grepet om seieren i Stjernehallen. Da hadde både Henrik Solberg og Adrian Veideman satt seg på scoringslisten for gjestene. I andre periode økte Mats Larsen Mostue til 3-0 etter fire minutter, før Josh Soares og Dan Kissel økte til femmålsledelse i andre halvdel av perioden.

— Etter de ti første minuttene i første periode og fortsettelsen i andre omgang, var kampen i teorien avgjort. Vi beholder også roen ut hele tredje periode. Det er sjelden vi har fullført en kamp i Stjernehallen med så lav puls, sier Thoresen.

Både Veideman, Kissel, Plastino og Soares, som alle tegnet seg på mållisten i Oilers 6-3-seier over Lillehammer, satte dermed inn nye mål i kveldens kamp. Dermed fortsetter de utenlandske spillerne å imponere.

— De gjør veldig mye bra, men det er laget som gjør at de klarer å få det til. I dag var det mange som meldte seg på i kampen, og det var veldig gøy, sier Thoresen.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Festvideo skaper trøbbel for den finske statsministeren. Sier seg villig til å narkotestes.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5