Sport

Toppsprinter til Sandnes IL

Sandnes IL styrker sitt elitelag med toppsprinter Even Meinseth (17) og lagvenninnen Nathalie Johnsen (17) fra Sørild.

TIL SANDNES: Even Meinseth, til høyre, blir en del av Sandnes IL neste år. Her fra 100-meterfinalen i sommerens NM i Haugesund. Den vant Jaysuma Saidy Ndure, i midten, foran Meinseth. Til venstre Even Pettersen.
  • Jan-erik Larsen

SANDNES: Sandnes IL, som kom på tredjeplass i herrenes lagserie i friidrett i 2015, opplever en eiendommelig situasjon. Klubben er så attraktiv at Sandnes må takke nei til mange utøvere.

  • Dette er jo et luksusproblem, og betyr at vi må gjøre noe rett siden vi er så attraktive. Det eneste jeg beklager er at vi mangler en elitesponsor. Det gjør at satsingen vår tærer på egenkapitalen i idrettslaget. Vi vil jo gjerne legge forholdene best mulig til rette for utøverne, sier leder i Sandnes IL friidrett, Kenny Rettore til Aftenbladet.

Meinseth et stortalent

I 2016 stiller Sandnes med to nykommere på sprintøvelsene. Even Meinseth er sønn av tidligere toppsprinter Sølvi Olsen og Frank Otto Meinseth. Even Meinseth tok bronse på 200 m (20.94) under junior-EM i svenske Eskilstuna i sommer. På 100 m har han en personlig rekord på 10.55 og regnes som et av de kommende stortalentene. Meinseth ble nummer to på 100 m under NM i Haugesund i år, bak Jaysuma Saidy Ndure. Det skilte seks hundredeler mellom de to, 10.82 mot 10.88. Meinseth har fått jobb i Sandnes.

Nathalie Ommundsen Johnsen kommer egentlig fra Stavanger, men har bodd på Sørlandet i mange år og deltok for Norge på 100 m under ungdoms-VM i Columbia i sommer. Her ble hun slått ut i forsøket etter 12.15 som sluttid. Hun hopper også lengde, der hun tok tredjeplass i junior-NM med 5,66.

Les også

Sola HK inn i kampen om Camilla Herrem

Kan få åtte i EM

  • Vi mente at 2014 var historisk topp for oss, men vi var nok enda bedre i 2015. Bredden er bedre og jentene kommer for fullt. De stilte for første gang i eliteserien og ble nummer seks, sier Rettore.

Han mener klubben har muligheten til å få med ikke mindre enn åtte utøvere til friidretts-EM i Amsterdam fra 6.-10. juli neste år.

  • Henrik og Filip Ingebrigtsen er nesten selvskrevne. Så kommer Bjørnar Ustad Kristensen på 3000 m hinder, Joakim Sandberg på hekk, Ida Bakke Hansen og Agathe Holtan Wathne på sprint, Per Magne Florvaag i stav og nykommer Even Meinseth på sprint. I tillegg er sprinteren Astrid Cederkvist en del av vårt treningsmiljø, som kjæreste til Filip Ingebrigtsen, selv om hun foreløpig konkurrerer for Vidar, sier Rettore.
Les også

Tour de France legger starten til Tyskland

Topp trenere

Sportslig leder Are Torsvik mener det er et godt miljø og dyktige trenere som trekker utøvere til Sandnes.

  • Vi lokker ingen, der er utøverne som kommer til oss, forsikrer Torsvik overfor Aftenbladet.

Trenerne i Sandnes IL er alle kjente friiidrettsnavn, som både Eric Toogood og Gjert Ingebrigtsen. I tillegg er det tidligere norgesmestere som Trond Lindanger (tredje beste 100 m gjennom historien i Rogaland), Jens Storhaug (Rogalands beste på 400 m), Anne Brit Skjæveland Sandberg (olympisk deltaker i mangekamp i Barcelona 1992), Richard Sandberg (flere ganger norsk mester på 400 m), Erik Kringeland (nest best på 100 m i Rogaland med 10.43), Ragnar Bergheim (NM-gull 400m hekk 2001 og 2003) og hopptrener Hanna Demydova fra Ukraina.

Les mer om

  1. Friidrett