Sport

Malm Frafjord vil feste mer

<p>Rolig dagen derpå for håndballjentene, men kapteinen varslet mer moro.</p>

LONDON, ENGLAND 20120812.Sommer OL i London 2012.London 2012 Olympic Games. Handball athlete Marit Malm Frafjord from Norway after the final between Sweden and France in the Basketball Arena in London, England Sunday.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

LONDON: Først tidlig søndag morgen kunne håndballjentene legge seg, som olympiske mestere og historiske med EM, VM og OL-gull på rappen. Da hadde gulldøgnet nærmest seg 24 timer i våken tilstand for jentene som først kl. 21.30 kastet i gang OL-finalen i London.

Til sin egen gullfest i sentrum av London kom de første nærmere klokken tre natt til søndag. Da hadde de ladet opp med mat på McDonald’s etter at Montenegro ble slått 26-23 i finalen et par timer tidligere.

Flere av jentene var søndag ettermiddag i arenaen for å se herrefinalen mellom Sverige og Frankrike. Det var en trøtt gjeng som snakket med pressen etter kampen.

— Det var helt vilt, sier Marit Malm Frafjord om festen og ler.

- Neida. Det var en helt ok fest. Jeg var vel hjemme klokken fem på morgenen (lokal tid, red.anm.), men så kom vi ikke før klokken to, heller, så det har ikke blitt så mye søvn. Men det kan vi gjøre når vi kommer hjem, sier Norges gullkaptein og smiler.

Vorspiel på McDonald's

Håndballjentene ladet opp til gullfesten på McDonald’s, og var ikke i dusjen før sent på kvelden etter finalen. Men etter å ha vært på festen med sponsorene og håndballforbundet i noen timer, dro flere av jentene tildig hjem. Mens noen andre fortsatte festen.

— Jeg håper det blir en fest til i dag, jeg. Vi har ingen planer, men vi skal vel på avslutningsseremonien, så får vi se. Det kan vel hende det blir mer liv i deltagerlandsbyen i kveld også, nå, så vi får se hva som skjer, sier Malm Frafjord, som hadde gullmedaljen liggende på nattbordet mens hun tuslet rundt i OL-parken søndag.

Da Fædrelandsvennen ba om en kommentar fra Lunde-tvillingene, som også var i håndballarenaen søndag, var det blankt nei. Spillerne hadde fått fri, og derfor var det få som ville fortelle leserne og fansen hjemme i Norge om hvordan de opplevde gullfesten. I stedet hastet de olympiske mesterne forbi de norske journalistene og ut i folkemengden på OLs siste dag.

Ungjentene var ute lenge

Men Kari Mette Johansen delte gjerne sine opplevelser:

- Det var helt fantastisk, utrolig gøy. Vi var på samme plass hele kvelden. Det var noen som var ute lenge, mens vi eldre spillerne var hjemme tidlig, sier kantspilleren og smiler.

— Man bli jo veldig utladet etter en sånn kamp, så det er fortsatt litt uvirkelig, og jeg tror ikke det kommer til å synke inn før senere i dag. Man merker det nok mer når man kommer hjem, hva man har vært med på. Og da blir det en uke ferie. Det skal bli utrolig deilig, sier Johansen.

- Hvordan vil du beskrive denne reisen som det har vært for dere i dette OL?

— Det er jo slik håndball skal være. Jevnt og tøft. Men så viste vi til slutt at vi står bra sammen som et lag, og vi kjempet for å få den medaljen. Det blir spesielt stort når man har kjempet hele veien. Dette viste hva som bor i dette laget, sier Johansen.

De norske spillerne reiser tilbake til Norge mandag morgen.

Les mer om

  1. OL