Sport

Tidligere Oilers-spiller tok oppvarmingen med San Jose Sharks, men må vente på NHL-debuten

Rudolfs Balcers (20) var med i San Jose Sharks-troppen som møtte Anaheim Ducks natt til mandag, men kom ikke nærmere NHL-debuten enn oppvarmingen.

Rudolfs Balcers vant to NM-gull i Stavanger før han dro til Nord-Amerika for å fortsette karrieren.
  • Kristian Oftedal Kvendseth

Stavanger/San Jose: Den tidligere Oilers-spilleren varmet opp sammen med de andre San Jose-spillerne før kampen i Sør-California, men fikk ikke spille da Sharks slo Anaheim Ducks 3–2 etter straffer. I stedet måtte han se kampen fra tribunen.

Denne sesongen har Balcers levert gode prestasjoner for klubbens farmerlag i American Hockey League. På 44 kamper i AHL har den tidligere Oilers-spilleren levert 12 mål og 31 poeng. For to uker siden ble han tatt ut på allstar-laget i AHL, nå ligger alt til rette for at Balcers får sin debut i verdens beste ishockeyliga med det første.

På grunn av flere skader ble Balcers kalt opp til NHL-laget i helgen. Neste kamp for Balcers og San Jose Sharks er hjemmekampen mot Arizona Coyotes natt til onsdag norsk tid.

Les også

  1. Balcers om NHL-kontrakten: – Jeg er klar til å vise meg fram

  2. Tidligere Oilers-spiller imponerte stort i USA-klassiker: – En fin opplevelse

Rudolfs Balcers er opprinnelig fra Latvia, men kom til Stavanger og Oilers som tenåring og spilte tre sesonger fra 2013 til 2016. Han rakk å vinne to NM-gull med Oilers før han dro til Canada for å fortsette karrieren etter å ha blitt NHL-draftet av San Jose Sharks.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger
  3. Anaheim Ducks
  4. San Jose Sharks