Sport

Mowinckel raskest på trening i Italia

Ragnhild Mowinckel (26) var best av samtlige alpinister på torsdagens utfortrening i Cortina d'Ampezzo.

Ragnhild Mowinckel viste lovende takter på torsdagens trening.
  • sindre.trygsland@ntb.no

Den norske alpinisten viser lovende takter før helgens renn i Italia. Mowinckel kjørte i mål på 1.37,70 i den første av torsdagens to treningsomganger. Den tiden klarte ingen å slå. Nærmest var østerrikske Tamara Tippler, som kom i mål på en tid 6/100 sekund dårligere enn Mowinckels.

Tredje beste tid hadde franske Romane Miradoli. Hun var 0,39 sekund bak Mowinckel.

Senere på dagen kjørte kvinnene sin andre treningsomgang før verdenscuprennene fredag og lørdag, i en forkortet løype. Da gikk det ikke like bra for Mowinckel. Hun hadde sjette beste tid og var 42 tideler bak Ester Ledecka som var raskest.

Les også

Her går det galt for Haver-Løseth: Ropte ut i smerte etter fall

Kajsa Vickhoff Lie var drøyt to sekunder bak bestetiden i begge omganger.

Lindsey Vonn gjør sin etterlengtede sesongdebut i Cortina. Amerikeneren var 7. raskest i den første treningsomgangen og sto over den andre.

– Jeg er veldig glad for å være tilbake. Jeg hadde litt flere sommerfugler enn vanlig da jeg sto på start, og jeg tok ingen sjanser, sa Vonn, som skadet kneet rett før sesongstart i november. Hun trenger fem seirer for å slå Ingemar Stenmarks rekord på 86 verdenscupseirer i alpint.

– Lindsey er et ikon, så det er kult å ha henne tilbake. Det er best når alle kan være med, sa Mowinckel.

Det skal i helgen kjøres tre renn i den italienske byen. Både fredag og lørdag er det utfor, mens det søndag er super-G. Det ene utforrennet er en erstatning for konkurransen i St. Anton, som egentlig skulle blitt gjennomført forrige helg, men som snødde bort.

Det er varslet snø i Cortina fredag, men trolig ikke nok til at rennene er i fare.

Ragnhild Mowinckel jakter sesongens første seier. 2.-plassen fra super-G i Lake Louise er hennes beste prestasjon i 2018/19.

(©NTB)

Les mer om

  1. Alpint
  2. Ragnhild Mowinckel