Sport

Nedadgående deltakertall på de lokale sykkelrittene

Tromsø-Vollan ble arrangert i strålende solskinn lørdag, men deltakelsen i de lokale sykkelrittene er synkende.

God stemning ved Bygdehuset i Sandvika etter Vollan-Tromsø
  • Lars Elvevold

Mens løpene til Tromsøkarusellen og fjelløpene opplever stadig høyere deltakertall er tendensen den motsatte for de lokale sykkelrittene.

22 syklister deltok på Vollan- Tromsø sitt temporitt fredag. På lørdag var det tilsammen 112 deltakere på de ulike rittene. Erik Stene fra Tromsø Cykleklubb merker tendensen.

– Det går litt ned, ja. Deltakelsen på Vollan-Tromsø er noe lavere enn tidligere år, og vi merker det også på rittene i sykkelkarusellen, sier Stene.

Les også

Med fotballkarrieren lagt på hylla kunne Edvard endelig sykle ritt – ble nummer to

Flere velger løping

Løping er som nevnt i vinden, og Stene tror noe av forklaringen kan ligge der.

– Løping er veldig populært for tida og noen har nok gått over til å satse på det., sier Stene som sammen med resten av arrangørene i Tromsø Cykleklubb fikk noen utfordringer i forkant av årets ritt.

Planlagt målgang ved Olavsvern måtte droppes på grunn av påbegynt veiarbeid. Det lot seg heller ikke gjøre å ha målgangen på toppen av gamleveien opp til Hundbergan. Løsningen ble da målgang ved bygdehuset i Sandvika.

Tross synkende deltakelse kunne Cykleklubben i hvert fall glede seg over igjen å kunne arrangere det tradisjonsrike rittet etter fjorårets avlysning.

– Vi hadde mange andre arrangement i fjor, som blant annet Tromsørittet, og da måtte vi dessverre avlyse, sier Erik Sneve.

Les også

Fløya-treneren etter sesongens første hjemmetap: – Vi må glemme tabellen

Nye krav

Nye forskrifter har også gjort det mer krevende enn før å arrangere sykkelritt.

– For alle ritt som arrangers på vei kreves det nå trafikkvakter til dirigering med godkjent kurs. Vi har gjort en jobb for å utdanne folk, og har nå en del godkjente vakter i klubben vår, sier Sneve, og legger til:

– Det er alltid en utfordring å få tak i nok frivillige for å kunne arrangere sykkelritt, men vi kom i mål i år.

https://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/sport/multimedias/ef81d1f9be90162f9afe7244bccf70a7/Pelt%2031.08

Les mer om

  1. Sykkelritt