Sport

NM-vinneren kjempet mot hver eneste kilo i fire år. Nå vil hun hjelpe andre.

De to siste årene har idrettsutøveren Live Solheimdal hatt et naturlig forhold til mat. Men de vanskelige ungdomsårene satte spor som hun tenker på hver dag.

I ungdomsårene slet Live Solheimdal med vanskelige tanker rundt mat og trening. I dag har hun et sunt forhold til ernæring og vil hjelpe andre med sine egne erfaringer. Foto: PRIVAT

– Jeg har aldri hatt anoreksi eller bulimi. Jeg har ikke vært «sjuk» i den forstand, men jeg har likevel hatt en forstyrrelse som har tatt enormt med krefter. Fortsatt har jeg tanker som surrer i bakhodet hver bidige dag, men jeg har lært å leve med dem. Jeg elsker idretten min, men er ikke villig til å ofre helsa mi. Kroppen må få utvikle seg og bli voksen, du kan ikke kjempe mot naturen eller din egen fysikk, sier Live Solheimdal.

Skåla-løperen har satset alt på friidrettskarrieren siden hun sluttet med håndball og begynte med løping som 16-åring. Den store økningen i treningsmengde gjorde at kostholdet hun var vant til, ikke lenger ga tilstrekkelig næring. Da begynte en årelang kamp for å finne riktig kombinasjon av trening og mat.

Les hele saken med abonnement