Norsk storeslem da kombinertgutta herjet i verdenscupåpningen

Jarl Magnus Riiber gikk i front fra start til mål da de norske kombinertgutta tapetserte pallen i verdenscupåpningen i Ruka.

Jarl Magnus Riiber vant overlegent i Ruka.

Forrige sesongs verdenscupvinner i kombinert, Jarl Magnus Riiber, fortsatte der han slapp i fjor, og gikk inn til overlegen seier i sesongåpningen i finske Ruka.

Espen Bjørnstad og Jens Lurås Oftebro tok de to siste pallplassene, mens Jørgen Graabak ble nummer fire.

Etter at Riiber hadde levert varene i hoppbakken, gikk han i ensom majestet etter fem kilometer langrenn. Over mållinjen var 22-åringen 53,3 sekunder foran Bjørnstad.

– Jeg tenkte jeg skulle ta det med ro, men konkurranseinstinktet slo til. Så da hadde jeg lyst til å kjenne hvordan kroppen fungerte og få pustet litt, sa Riiber til NRK.

Det norske laget, med Riiber i tet, la beslag på fire av de fem øverste plassene etter hoppingen. Etter langrennsdelen var det kun nordmenn på de fire øverste plassene.

Jens Lurås Oftebro ble nummer tre, 1,17 minutter bak Riiber. Det var 19-åringens første pallplass i verdenscupen.

– Det er veldig gøy. Veldig, veldig gøy. Jeg ble litt ivrig i starten, slik jeg hadde fryktet, men heldigvis gikk det bra, sa lillebror Oftebro til NRK etter løpet.

Espen Andersen endte på 12.-plass, 2,40 minutter bak Riiber. Storebror Oftebro, Einar, ble nummer 15 (+2,53), mens storebror Riiber (Harald Johnas) kom på plassen bak, 2,57 minutter bak sin lillebror.

(©NTB)