Nok en tidligere landslagsspiller tatt av skade i ung alder

Hanna Bredal Oftedal (25) har bestemt seg for å legge opp som håndballspiller.

Hanna Bredal Oftedal (til venstre) er ferdig som håndballspiller. Søster Stine Bredal Oftedal til høyre.

– Det har vært en litt lang prosess. Jeg har slitt utrolig mye med en skade. Det har gått utover humøret, livskvaliteten og motivasjonen. Jeg har tenkt meg nøye om i 1,5 måned og funnet ut at dette er det beste for meg, sier Hanna Bredal Oftedal.

Det er en skade i fotbladet hun pådro seg i gamleklubben Paris for 1,5 år siden som gjør at hun må sette en stopper for karrieren. Det siste halvåret har hun spilt for Silkeborg-Voel i Danmark.

– Det er en litt spesiell skade. Den er uvanlig i håndball. Det er i fotbladet. Jeg gikk på krykker i fire måneder og var ute i nesten ett år. Det ble satt inn skruer, og det var omfattende, forklarer Oftedal.

– Jeg har vært veldig i tvil. Jeg har sett for meg at jeg kunne fullføre dette året, og ta en beslutning før sommeren, men det har bare vært en tung høst håndballmessig og med kroppen som ikke har fungert. Da jeg kom frem til at jeg vil avslutte karrieren, bestemte jeg meg veldig kjapt, fortsetter hun.

Les også

Stor kåring: Her er de 10 største håndballtalentene i Norge

Klubben synes det er leit

Oftedal slutter seg dermed til blant andre Thea Mørk, som også ble nødt til å gi seg tidligere på grunn av skader.

– Det er selvfølgelig kjipt. Håndball har vært livet mitt siden jeg var seks. Jeg har viet all min tid til det de siste ti årene. Det er uvanlig å tenke at man ikke skal gjøre det mer, sier Oftedal, som er lillesøsteren til landslagskaptein Stine Bredal Oftedal.

Hanna Bredal Oftedal har selv to landskamper.

Mikael Bak, administrerende direktør i hennes danske klubb Silkeborg-Voel, synes det er synd at de mister Oftedal.

– Vi synes det er leit at Hannas kropp ikke kan makte å være håndballspiller på samme nivå som hun har kunnet tidligere. Det er synd at en skade som hun pådro seg i foten for 1,5 år siden setter så store begrensninger for hennes muligheter for å komme i toppform. Det er synd for Hanna, sier Bak.

Les også

Myrhol ble akuttinnlagt og operert. Nå kommer han med en gladmelding.

Sagosen er stolt

Den danske klubben informerte tidligere på dagen om at Oftedal er blitt fristilt fra kontrakten sin.

– Hanna har en personlighet som er veldig verdsatt. Det er kjedelig å miste henne, sier Bak.

Hanna Bredal Oftedal er kjæreste med Norges største stjerne på herresiden, Sander Sagosen. Trønderen skriver på Instagram at han er «veldig stolt av henne og alt hun har oppnådd».

– Det er trist. Det er trist at en skade skal bli enden på hennes karriere. Man kan håpe at det kan hende hun blir bedre, for hun er ikke en gammel spiller. Det kan være at en god, lang pause gjør at hun kan komme tilbake. At hun kan kjenne på at hun får lysten tilbake, og at kroppen tillater. Det håper vi som håndballfolk, sier Mikael Bak.

– Ja, man vet aldri. Men samtidig nå har jeg forsonet meg med at det ikke blir mer håndball på toppnivå. Så får vi se hvordan kroppen blir, svarer Oftedal.

Spilt sammen med søsteren

25-åringen takker Silkeborg for håndteringen av hennes karriereslutt.

– De har vært behjelpelig. De har forholdt seg til meg som person, og ikke bare spiller, de har lagt til rette, sier bakspilleren.

Les også

Vipers med historisk god høstsesong. Nå jakter de ny klubbrekord.

Sander Sagosen og kjæresten Hanna Bredal Oftedal ankommer banketten i Herning etter VM-finalen mot Danmark.

– Hva skal du gjøre nå?

– Jeg snakket med Stine i går, og jeg sa «hva skal jeg gjøre nå?» Jeg har et studie som jeg skal fullføre. Så blir det nok til at jeg er mest i Paris, også litt i Norge. Så skal jeg begynne på noen studier etter sommeren, sier Oftedal.

Hanna Bredal Oftedal spilte sammen med søster og landslagskaptein Stine Bredal Oftedal (28) i både Stabæk og Issy Paris, før de dro i forskjellige retninger.

Mens storesøster har spilt for Györ den siste tiden, kom lillesøster til Danmark og Silkeborg-Voel i sommer. Det ble imidlertid bare med et halvår i Danmark, da skaden hun pådro seg i Frankrike gjorde at hun ikke fikk gjort det hun ville.