Fire år og samme forklaring

ANALYSE: Legen som ga Therese Johaug den skjebnesvangre leppesalven, gjør sitt første intervju på fire år. Men det er lite nytt. Forklaringen er den samme som for fire år siden: «Jeg gjorde en feil.»

En fortvilet Therese Johaug (fra venstre), en alvorstynget kommunikasjonssjef Espen Graff, landslagslegen Fredrik Bendiksen og lederen av langrennskomiteen Torbjørn Skogstad på pressekonferansen 13. oktober 2016.
  • Kurt B. M. Haugli

13. oktober 2016 på Ullevaal stadion: Therese Johaug gråter og banker i bordet. Espen Graff, kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, er tydelig preget. Johaug er tatt for å ha brukt en leppekrem som inneholder stoff som står på dopinglisten.

Landslagslege Fredrik Bendiksen forklarer og forklarer hvordan det kunne skje. Han tar på seg skylden og forlater sin stilling med umiddelbar virkning.

Så ble han borte.

Han ga ikke intervjuer til noen. Han vitnet riktignok da dopingsaken ble hørt i Norges Idrettsforbunds domsutvalg. Han forklarte seg i avhør med Antidoping Norge. Men han snakket aldri offentlig til medier om det som hadde skjedd.

Før nå.

Les hele saken med abonnement