Langrenn

Målet om å vinne Vasaloppet ble satt i 2010 - nå jakter Nygaard sammenlagtseieren

Etter seieren i «Vasaen» tok Andreas Nygaard (27) første stikk i minitouren Visma Nordic Trophy.

JADDA: Så glad ble Andreas Nygaard for endelig å vinne Vasaloppet.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

På tiden 4.24,36 gikk Andreas Nygaard i mål etter en kjempespurt og klarte dermed årets store mål: Å vinne det 90 kilometer lange Vasaloppet, en drøm han har båret på i mange år.

– Jeg er veldig fornøyd og takknemlig for å stå her med kransen rundt halsen. Det er noe jeg har drømt om, sa Andreas Nygaard i intervjusonen etter løpet.

Les også

Nygaard klarte årets store mål - vant det 90 kilometer lange Vasaloppet

Gammel drøm

Målet om å vinne løpet ble satt i 2010 da Nygaard gikk ut av toppidrettsgymnaset i Nordreisa.

– Jeg var treneren hans der og vi snakket om skikarrieren og veien videre. Da satt vi som mål at han skulle vinne Vasaloppet i 2018, sier Nygaards gamle trener Karl-Gunnar Skjønsfjell.

– Han gjorde en formidabel jobb og Vasaloppet er jo det største rennet å vinne. Det er en så stor prestasjon at du nesten ikke skjønner det. At han turte å gå så billig så lenge, var bevisst og iskaldt gjort. Fantastisk, rett og slett, legger Skjønsfjell til.

Les også

Nygaards treningsprogram siste måned før Vasaloppet: Dag for dag

Nummer to sammenlagt

Seieren i Vasaloppet tok også Nygaard opp til 2.-plass sammenlagt i langløpsserien.

Med 988 poeng er han 92 poeng bak leder og lagkamerat fra Team Santander, Tord Asle Gjerdalen. Nygaard tok også første stikk i Visa Nordic Trophy, en egen minitour i langløpsserien der de fire nordiske løpene telles.

Det vil si at de tre siste løpene av sesongen: Birkebeinerrennet (54 km, 17. mars), Reistadløpet (50 km, 7. april) og Ylläs-Levi (67 km, 14. april), vil ha alt å si for Nygaard.

Han kan vinne både Nordic Trophy og hele langløpsserien sammenlagt.

Les også

Dette gjør Vasalopp-arrangøren forskrekket

Tjente 250.000 kroner

Nygaard fikk revansje etter at seieren glapp med en tåspiss i fjor da John Kristian Dahl stakk av med seieren foran Nygaard.

Den Tromsø-bosatte skiløperen fra Burfjord har gjennom hele sesongen vært klar på at dette var løpet han skulle vinne, og det klarte han altså med en spurt der ingen var i nærheten av å matche 27-åringen.

Med inntekter fra pengepremier, bonuser og sponsorer vant han i dag rundt 250.000 kroner. 94.000 i rene premiepenger siden det var den 94. utgaven av løpet og 150.000 kroner i bonuspenger fra sponsorer.

Les mer om

  1. Vasaloppet
  2. Nordreisa
  3. Birkebeinerrennet
  4. Ski