Langrenn

Nystad gir seg som landslagstrener

Uvisst hvem som overtar som sjef for det norske landslaget.

SLUTTER: Trond Nystad gir seg som herrelandslagstrener etter sesongen.
 • Birger Løfaldli
  Birger Løfaldli
  Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): Trond Nystad gir seg som sjef for herrelandslaget i langrenn etter sesongen. Det bekrefter han overfor Adresseavisen.

— Jeg kommer til å slutte etter denne sesongen. Årsaken til det er at jeg mener det er på tide med nye koster, sier han.

Nystad kom inn som sjef for Norges herrelag etter VM på hjemmebane i 2011. Han hadde da erfaring som landslagstrener både i USA og Sveits.

Les også

Johaug-manager om stjerneflukt-kritikken: - Hun opplever det som urettferdig og frustrerende

Har løftet Sundby til topps

— Jeg synes det har vært en spennende reise. Det jeg liker best er å jobbe med utøverne, som er verdens beste. Og så har vi flinke folk i støtteapparatet. Jeg har fått lov til å jobbe sammen med Steinar Mundal, Tor Arne Hetland, Arild Monsen, Egil Kristiansen og Roar Hjelmeset. Det artigste har vært den gode jobben som utøverne har gjort, oppsummerer Nystad til Adresseavisen.

Som sjef for det norske herrelandslaget har han levert gode resultater. Martin Johnsrud Sundby har vunnet Tour de Ski de tre siste årene. Under VM i Falun i fjor dominerte de norske løperne.

Årene med Nystad som landslagssjef har også vært preget av konfliktene mellom skiforbundet og Petter Northug. Strindheim-løperen var en del av laget da Nystad overtok, men gikk ut etter Val di Fiemme-VM i 2013.

Les også

15 lag ble straffet for NM-juks: Her er juryens bevis

— Kun positivt med Northug

— Petter har vært en flink og trivelig kar. Når jeg ser det som skrives i mediene og det jeg kjenner ham som, så er det to ulike personer. Jeg ser tilbake på forholdet til Northug som kun positivt, sier Nystad.

- Hva skal du gjøre nå?

— Vi får se. Akkurat nå har jeg ingen plan. Selvsagt må jeg finne meg en jobb og jeg regner med det finnes en jobb for en kar som meg.

- Har det vært et vanskelig valg?

— Nei. Jeg er veldig bevisst på at denne jobben ikke er laget for meg. Dette er som en stafett, en helt naturlig prosess. Laget er viktigst og fortjener nye impulser og nye personer som hjelper det frem. Dette har jeg alltid vært bevisst på i alle jobber jeg har hatt.

Nystad og kona Claudia ble nylig foreldre. Han trekker ikke frem det som et vesentlig argument for avgjørelsen.

— Jeg er sammen med en person med lang erfaring fra sirkuset. Det har ikke hatt stor innflytelse, men jeg synes det er artig å være litt sammen med ungene. Det er en del av livet som du ikke får igjen.

Les også

Endrer resultatene etter massivt juks i NM

Hetland favoritt

Tor Arne Hetland er blant favorittene til å overta Nystads jobb som herrelandslagssjef. Hetland kom inn i det norske trenerteamet etter fjorårssesongen.

— Jeg har ingen tanker rundt hvem som blir min etterfølger. Det er heldigvis andre sin oppgave, sier Nystad.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier at han i utgangspunktet gjerne skulle ha ønsket at Nystad hadde fortsatt. Han sier samtidig at det ikke er gitt at Hetland blir erstatteren.

— Det er ikke gitt, men han er en veldig het kandidat, sier Løfshus til Adresseavisen.

Adresseavisen har ikke lyktes med å komme i kontakt med Tor Arne Hetland mandag ettermiddag.

 1. Les også

  «Slå ned på løpernes svik!»

 2. Les også

  Northug-sjefen mener juryen var altfor streng

 3. Les også

  «Kongen fortjener ikke å bli pisset på»