New Zealand aktuelt for Northug

<p>Justyna Kowalczyk gjør det. Til sommeren kan også Petter Northug dra til New Zealand på treningssamling.</p>

northugnz
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli

TOBLACH (adressa.no): Landslagstrener Trond Nystad bekrefter overfor Adresseavisen at det norske herrelandslaget vurderer å dra til Snowfarm i New Zealand på treningssamling til sommeren.

Midt på sommeren

— Det er vært et tema. Snowfarm er en veldig bra plass på 1600 meters høyde. Både kanadierne og amerikanerne bruker å være der og er noe vi må vurdere. Det er helt klart en mulighet, sier Nystad.

Hvis det norske laget velger å dra til den andre siden av jordkulen på treningsleir, vil det sannsynligvis skje i juli-august.

— Både Trond og jeg har vært der med det amerikanske laget. Det er veldig gode skiforhold der på sommeren og det er rett høyde, sier landslagssjef Vidar Løfshus, som poengterer at ingenting foreløpig er avgjort.

Kowalczyk drar dit

Om ikke hele laget drar til New Zealand, kan det være aktuelt at enkelte norske løpere tar turen. Petter Northug prioriterer høydetrening sterkt frem mot Sotsji-OL i 2014 og har vært på flere private høydeopphold i tillegg til landslagets opplegg.

- Ulempen er at det er en veldig lang reise, sier Løfshus.

Kvinnen med ledertrøya i Tour de Ski, Justyna Kowalczyk fra Polen, er blant dem som drar til New Zealand for å trene med ski på beina sommers tid.

LEDER AN: Polske Justyna Kowalczyk leder Tour de Ski. FOTO: Scanpix