Langrenn

Bjørgen og Johaug på engelskkurs

<p>Skistjernene har brukt høsten til å pugge gloser.</p>

Marit Bjørgen og Therese Johaug på Beitostølen FOTO: RUNE PETTER NESS
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

BEITOSTØLEN (adressa.no): Trening er ikke det eneste som har stått på programmet for Marit Bjørgen og Therese Johaug de siste månedene. Sammen med resten av landslagsjentene har duoen styrket engelskkunnskapene.

— Vi har hatt engelskkurs. Det er viktig at vi blir forstått og har et ordforråd slik at vi er i stand til å forklare oss i ulike situasjoner. Da blir vi også mer populære i utenlandske medier, sier Marit Bjørgen til Adresseavisen.

To kursdager

Therese Johaug sier at det var jentene selv som tok initiativ til engelskkurset.

- Det handler om at vi skal håndtere mediene bedre. Å klare å svare for seg på en bra måte og å gjøre seg forstått. Det er bedre å være på forskudd, forklarer hun.

Første kursdag var på Kvitfjell i september. Landslagstrener Egil Kristiansen bidro i rollen som journalist og stilte jentene kritiske spørsmål på engelsk. Løperne fikk hjemmelekse og kurset ble fulgt opp i Oslo i oktober.

Halvannen time på engelsk

- Det handler bare om å kaste seg ut i det og å være forberedt, sier Kristiansen, som skryter av jentene.

I halvannen time gikk samtalen kun på engelsk. Bjørgen mener dette handler om å gjøre hverandre trygge. Selv håper hun at kurset har gjort henne bedre rustet til å svare på spørsmål fra utenlandske medier.

- Jeg synes dette er viktig. Vi fikk spørsmål som både var rettet både mot at vi hadde prestert godt og dårlig. I tillegg ble vi filmet under kurset, sier Therese Johaug til Adresseavisen.

Vondt i magen og høy puls

Under den nasjonale åpningen i helga blir det neppe stort behov for engelskkunnskapene. Men selv om det verken handler om verdenscuppoeng eller medaljer, mener Marit Bjørgen det er viktig å prestere på Beitostølen.

Selv om hun er svært rutinert, føler Rognes-løperen fortsatt sterk spenning i kroppen før det braker løs.

- Jeg har vondt i magen og høyere puls enn vanlig. Jeg er spent, veldig spent. Man kan gruble og mene mye, men det er når man går skirenn man får svarene, sier Bjørgen.

Hun forteller at spenningen er like sterk nå som for åtte år siden. Skidronningen står på startstreken i dag og søndag, men står over lørdagens sprint.