Langrenn

Sundby frykter snøkaos i Tyskland: – Touren kan bli nullet ut

Løperne frykter at tett snødrev skal avgjøre Tour de Skis fjerde etappe.

Det er oppholdsvær på stadion før løp, men Martin Johnsrud Sundby er blant dem som frykter at snø kan påvirke dagens løp.
  • Erlend Nesje
    Journalist

OBERSTDORF: Det snødde tett i Oberstdorf i morgentimene onsdag.

Men halvannen time før jentenes jaktstart, mens støtteapparatet var i full gang med testing og preparering av ski, sluttet det å snø.

Les også

Direkte fra klokken 11.30: Den fjerde etappen av Tour de Ski

Meldingene har variert. Fra tett snødrev til oppholdsvær. At det skal snø tungt er det ingen tvil om, spørsmålet er om det kommer underveis i jaktstartene eller etter rennet. Og om det vil være en ulempe å gå først i sporet.

Les også

Sundby: - Tøffeste kampen jeg noensinne har hatt

Løpere og ledere håper naturligvis på oppholdsvær og rettferdige forhold.

– Dessverre kommer vi til å se at alt vi har gjort på tre etapper ikke kommer til å ha så mye å si, sier Martin Johnsrud Sundby, som skal gå ut 29 sekunder bak russerne Sergej Ustjugov.

– Du tror alt kan bli nullet ut?

– Jeg tror dessverre at mye kommer til å bli nullet ut. Det er litt kjedelig. Men sånn er det. Vi driver utendørsidrett, sa Johnsrud Sundby til Aftenposten etter å ha blitt nummer to i tirsdagens fellesstart med skibytte.

Les også

TV-tallene fra Tour de Ski stuper, men TV 2-sjefen er fornøyd

– Uansett hvordan man ligger an i sammendraget er det ikke sånne ting som skal avgjøre. Jeg håper det ikke blir så mye snø, selv om jeg kanskje burde ønsket det. Det skal jo ikke være noen ulempe å starte først, sier Ingvild Flugstad Østberg, på tredjeplass i kvinneklassen, 12 sekunder bak ledende Stina Nilsson.

Kvinnenes jaktstart starter 11.30 onsdag. En drøy time senere er det herrenes tur.

Les mer om

  1. Martin Johnsrud Sundby
  2. Ingvild Flugstad Østberg