Langrenn

Johaug og Bjørgens suksesstrener fortsetter

Egil Kristiansen fortsetter i jobben som kvinnenes landslagstrener i langrenn.

FORTSETTER: Både Marit Bjørgen (t.v) og Egil Kristiansen, her fra ski-VM i Falun, satser videre.
  • Odd Inge Aas
    Journalist
  • Erlend Nesje
    Journalist

ULLEVAAL STADION: Det ble avslørt på en pressekonferanse på Ullevaal stadion torsdag.

– Mange har lurt på hva som skjer med meg, sa Egil Kristiansen — før han fortsatte:

– Jeg har signert en kontrakt på ett år til, med muligheter til å forlenge den ett år til.

Pressekonferansen skulle i hovedsak handle om at Marit Bjørgen fortsetter som langrennsløper, og det gjorde den også, men Bjørgen er glad for å få med seg Kristiansen videre.

– Jeg er veldig glad for at Egil fortsetter. Jeg vet hva jeg har i han, vi har jobbet sammen i 15 år snart. Vi kjenner hverandre veldig godt, sier Bjørgen.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

VM-suksess i Falun

Norge tok hele fem av seks mulige langrennsgull på kvinnesiden i ski-VM. Derfor er det ikke rart at Kristiansen var ønsket med videre.

Neste OL går av stabelen om snaut tre år i Pyeongchang i Sør-Korea. Egil Kristiansen hevder at det er uaktuelt å fortsette så lenge.

– Per nå er det det. Jeg forholder meg til det vi har blitt enige om i kontrakten, og de som driver hjemme på Vinstra. Man må være veldig motivert for å gjøre denne jobben. Man må hele tiden være villig til å gjøre det lille ekstra absolutt hele veien, og det føler jeg at jeg er motivert for nå. Jeg synes det vanvittig artig å jobbe med denne gjengen jeg har jobbet med i mange år, og det motiverer meg faktisk litt, sier Kristiansen.

Les mer om

  1. Marit Bjørgen