Langrenn

Johaug løp over to timer med brudd i hånden: - Jeg prøvde å lure pressen

Therese Johaug (27) møtte i dag pressen for første gang etter det uheldige fallet i Italia.

  • Fredrik Saltbones
  • Mette Bugge
    Journalist

SOGNSVANN: Etter en rolig helg hjemme i Oslo, er Johuag definitivt i gang med trening igjen. Johaug ser alle muligheter og ingen hindringer selv om hun ikke kan bruke høyrehånden for fullt i noen uker.

– Jo, det går jo bra. Det er ingen ønsket situasjon, men gjort er gjort. Bruddet må gro, og derfor blir det skinne i tre til fire uker. Som sagt, det er ikke optimalt, men jeg gjør det beste ut av mulighetene jeg har, sier Johaug til et samlet pressekorps utenfor Olympiatoppens hovedinngang.

Brakgrunn: Johaug sendt til sykehus med ny bruddskade

Fullførte turen for å lure pressen

SKINNE: Slik ser den skadede høyrehånden til Therese Johaug ut dager etter fallet i Italia.

Skistjernen forteller at hun falt en halvtime ut i turen. Likevel fullførte hun resten av den tre timer lange joggeturen — med brudd i hånden.– Ja, det gikk jo greit med meg. Det var ingen hevelse eller noe, så det var bare å kjøre på videre. Jeg måtte forsøke å lure dere i pressen også, sier Johaug og ler.

– Hvordan opplevde du fallet?

– Vi hadde jogget en halvtimes tid, og så tok jeg og Niklas (Dyrhaug) feil sti. Det var en liten helning der og mye gress, og et hull med gress over. Jeg gikk gjennom. Jeg kjente der og da at det var brudd. Altså, jeg var ikke sikker, men jeg skjønte at det ikke var bare en forstuing, for det var samme følelsen som da jeg pådro meg et brudd i sommer.

Fått med deg denne? Vil forske på Bjørgens graviditet

– Skulle ønske det var en drøm

Bruddskade fører til en forandring i treningsopplegget. De neste ukene blir det stort sett trening med joggeskoene på føttene.

NYTT BRUDD: Therese Johaug var uheldig torsdag. Skistjernen falt under en løpetur i Italia. Her sammen med landslagstrener Egil Kristiansen (t.h.) kort tid etter fallet.

– Intervaller på rulleski blir vanskelig, for jeg har ikke sjans til å gå med to staver, sier Johaug.I sommer har hun trent ekstra mye styrketrening i overkroppen. Det får hun ikke gjort i nærmeste fremtid.

– Det er kanskje det jeg synes er kjipest. Jeg har ikke lyst til å falle tilbake på det, men det viktigste er uansett at jeg får trent kapasitetstrening. Så det går bra, men det er ikke optimalt, gjentar skistjernen.

Hun skulle gjerne vært hendelsen foruten.

– Da joggeturen var ferdig, tenkte jeg "fader, jeg skulle ønske det her var en drøm", men det var det ikke, sier 27-åringen.

Samboeren sviktet i ro-VM

Da Johaug skadet seg under en tre timer lang treningstur i Livigno torsdag, deltok samboeren Nils Jakob Skulstad Hoff i ro-VM i Frankrike. Han og makker Kjetil Borch hadde en OL-plass nesten i lomma, men sviktet på den siste konkurransen søndag.

Dermed kommer det en slukøret kjæreste hjem i dag, en utøver som må finne ut hva han skal gjøre videre.

Ro-sesongen går så desidert mot slutten, bortsett fra NM i Stavanger om mindre enn to uker. Johaug forbereder sin sesongstart som foregår på Beitostølen i november. Før den tid er det flere landslagssamlinger, både på Kvitfjell i slutten av september og Val Senales i oktober.

Johaug skal være med på alt.

Lysten på mer langrennsstoff? Da anbefaler vi disse artiklene:

Les mer om

  1. Marit Bjørgen
  2. Therese Johaug