Boblebad med denne jenta snudde Northugs humør

Fredag vurderte Tomas Northug å legge opp. Nå har han ombestemt seg.

FIKK HUMØRET TILBAKE: Malene Rydjord Ausland var på plass på skistadion da Tomas Northug ble nummer 58 lørdag. Boblebad fredag kveld snudde humøret for mellomste bror Northug.
  • Birger Løfaldli

LYGNA: Etter å ha vært totalt knust da han gikk ut fra stadion etter sprinten fredag, var mellomste bror Northug tilbake på startstreken under lørdagens skiathlon.

Northug vurderte å legge opp etter at han falt fra finaleplass på NM-sprinten, hvor han hadde vist gode takter i både prolog og kvartfinalen.

Langt bak på skiathlon

Strindheim-løperen, som i år er en del av storebror Petters private team, gikk inn til 58. plass på lørdagens skiathlon. Han var seks minutter og 44 sekunder bak vinner Martin Johnsrud Sundby i mål.

Niklas Dyrhaug overbeviste med sølvmedalje. Didrik Tønseth ble nummer tre. Petter Northug gikk inn til 23. plass.

LEGGER IKKE OPP: Tomas Northug vurderte å avslutte karrieren fredag. Dagen etter sto han på startstreken igjen.

Tomas Northug forklarer at han stilte til start for å få puste litt. Tremil er definitivt ikke hans favorittøvelse. Overfor Adresseavisen avslører han hva det var som snudde humøret hans i løpet av fredagskvelden.

– Markedsavdelinga i Coop har ei halvfin dame som tok meg med i bassenget. Det hjalp jo på litt, smiler han.

Måtte finne på noe gøy

Kvinnen som endret Northugs holdning til karrierefremtiden, var Malene Rydjord Ausland. Lørdag var hun på plass på NM-arenaen på Lygna for å heie frem Northug-brødrene.

– Han var skuffet og da er det viktig å finne på noe gøy. Da ble det bading, sier hun til Adresseavisen.

– Vi satte på after ski-musikk i bilen. Da blir humøret på topp. Jeg tror han får tilbake motivasjonen. Kroppen er der den skal være og da var det bare kjedelig at han falt i går. Han kom fort over det, beroliger Rydjord Ausland.

IMPONERTE: Niklas Dyrhaug (til venstre) tok en sterk sølvmedalje foran Didrik Tønseth. Martin Johnsrud Sundby var nok en gang sterkest.

Vil bli med Petter til Alpene

Nå ser Tomas Northug fremover og har ingen plan om å legge skiene på hylla.

Neste mål er å kvalifisere seg for sprinten i Drammen etter VM. Før det åpner han for å bli med storebror Petter til Alpene for å hjelpe ham med VM-oppladningen. For to år siden var begge brødrene i VM-finalen på sprint i Falun.

– Vi har snakket om det, sier Petter Northug om treningsoppholdet før VM.

– Tomas viste fredag at han er en av de beste sprinterne vi har i landet. Han er kanskje enda råere i klassisk diagonal, der det kanskje blir avgjort på lagsprinten i Lahti. Ved å ha med Tomas på trening vil jeg få bekreftelse på en del økter om jeg er kapabel til å henge med de beste i diagonal, sier han.

SER FREMOVER: Tomas Northug (til venstre) sammen med pappa John etter lørdagens skiathlon.

Petter Northug viser fremgang, selv om det fortsatt er langt frem til internasjonalt toppnivå. Ut fra det han sier om brorens hjelp i VM-oppkjøringen håper han å gå seg inn på det norske laget på lagsprinten i VM.

Foreløpig er Petter Northug kun klar på sprint og femmil, hvor han har friplass som tittelforsvarer.