Langrenn

Northug har bedt om møte med Skistyret

Norges Skiforbund kjenner seg ikke igjen i Petter Northugs påstander. Nå vil skistjernen gå i dialog med langrennstoppene.

 • Kurt B.M. Haugli

ULLEVAAL (Aftenposten): Petter Northug har sendt et brev til langrennskomiteen og Skistyret der han ber om et møte. Det får Aftenposten bekreftet.

Northug-leiren sendte et tilsvarende brev med forespørsel om dialog forrige uke, men dette ble da avvist.

— Dette er identisk med det utspillet som kom fra den kanten før helgens styremøte. Vi har også hatt en rekke møter. Jeg kan ikke forskuttere hva Skistyret vil komme frem til, men det er ikke noe nytt her som gjør det mer trolig med et annet utfall nå, sier generalsekretær i skiforbundet Stein Opsal til Aftenposten.

 • Se video fra pressekonferansen øverst i artikkelen!

Full ordkrig

Det har vært full ordkrig mellom Northug-leiren og Norges Skiforbund etter mandagens beskjed om at skistjernen utestenges fra verdenscupen den kommende sesongen.

Petter Northug har sendt et brev til langrennskomiteen og Skistyret der han ber om et møte. Foto: ANETTE KARLSEN

Onsdag sendte Norges Skiforbund ut en ny pressemelding der de igjen tar avstand fra påstandene som er fremmet om at Northug er blitt ført bak lyset.— Vi er veldig lei for at vi har fått en sånn situasjon med vår største stjerne. I den pressemeldingen som kom ut er det mange ting som er upresist oguriktig. Northug har fått rause unntak som ingen andre har fått. Det store problemet er avtalen med Coop, som gjør at hans sponsor er i konkurranse med skiidrettens sponsor, sier Opsal.

- Er det enklere å nekte ham verdenscupdeltakelse i en mesterskapsfri sesong?

— Nei, det har ingenting med det å gjøre, svarer Stein Opsal

Avviser Northug-påstander

«Dette dreier seg ikke om muligheten for en fri og fleksibel sportslig rolle for Petter Northug i treningsperioden. Dette har han full anledning til innenfor landslagets rammer. Dette dreier seg heller ikke om retten til personlige sponsoravtaler. Det har alle utøverne i Norges Skiforbund. Dette dreier seg ganske enkelt om at enkeltutøvere ikke kan profilere sponsorer som er i konflikt med Skiforbundets sponsorer. Petter Northug og Coop krever selv å ha eierskap til kommersielle rettigheter også i konkurransesesongen. Dette er stridens kjerne, og noe Norges Skiforbund ikke kan akseptere», heter det i uttalelsen fra skiforbundet.

Videre skriver de at de er svært overrasket og skuffet over at Northug ikke valgte å skrive under på tilsvarende avtale han hadde under forrige sesong.

REDEGJØRELSE: Generalsekretær Stein Opsal i Norges Skiforbund møtte pressen på Ullevaal stadion for å redegjøre skiforbundets ståsted i Northug-saken. Foto: NTB scanpix

— Petter opplever at han er blitt lurt av Norges Skiforbund, som har gjort en glideflukt fra de løsningene de beskrev våren 2013. Petter opplever seg bevisst motarbeidet gjennom både regeltolkninger og endringer, sa Northug-manager Are Sørum Langås til Adresseavisen tirsdag kveld.Skiforbundet er på sin side svært overrasket over Northug-leirens påstander.

— Med utgangspunkt i alle møter og kommunikasjon som har vært i saken siden 2013, er vi svært overrasket over uriktige påstander fra Petter Northug. Dette skyldes kanskje at han selv ikke har deltatt i et eneste møte siden 30. april 2013, meldte generalsekretær Stein Opsal i en pressemelding tirsdag.

- Saken er ferdigbehandlet

Langrennskomiteens mandat for å få på plass en avtale med Northug er utløpt. Et nytt tilbud er derfor avhengig av en ny behandling i Skistyret.

Skipresident Erik Røste var overfor Aftenposten mandag klar på at saken fra deres side er ferdigbehandlet.

— Vi forholder oss til at han ikke har signert. Vi planlegger kommende sesong med de som har signert. Fra vår side vil det ikke komme noen nye initiativ. Saken er ferdigbehandlet. Det handler ikke om forhandlinger eller om å gi eller ta, fra vår side handler det bare om at saken er ferdigbehandlet, sa Røste.

Ikke lei Northug-stoff? Da anbefaler vi disse sakene:

 1. Les også

  Eksperter advarer Northug: - Kongekronen er blitt i høyeste laget

 2. Les også

  Forbundet slår knallhardt tilbake mot Northug

 3. Les også

  Northugs manager: - Petter føler seg lurt av skiforbundet

 4. Les også

  Northug snakker ut: - Jeg ber bare om å få gjøre det skiforbundet sa jeg kunne få gjøre

Les mer om

 1. Petter Northug

Relevante artikler

 1. LANGRENN

  Skiforbundets tilbud til Northug er trukket tilbake

 2. LANGRENN

  Nye Northug-samtaler skal være helt uaktuelt

 3. LANGRENN

  Nå kan det gå lang tid før avklaring i Northug-saken

 4. LANGRENN

  Nå varsler skiforbundet svar til Northug

 5. LANGRENN

  Northugs manager: - Petter føler seg lurt av skiforbundet

 6. LANGRENN

  Langrennstopp reagerer kraftig på Coops Northug-utspill